Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Zeleninová polévka s kroupami a strouháním
Autor: jakkkdy@
Datum přidání 30.06.2013
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
20 min
Doba vaření: 85 min
Počet porcí: 6 ks
Přibližná cena: 50 Kč
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

 

  • hrst krup
  • 1 l vody
  • 1 l vývaru (zeleninový, může být i z chřestu)
  • 250 g zeleniny – brokolice, květák, hrášek, kukuřice, mrkev, celer, cibule - dle chuti) příp. může být i mražená směs
  • ½ lžičky kari koření
  • 1 lžička kmínu
  • 2 PL petržele
  • 1 PL pažitky
  • sůl
  • pepř (barevný, černý) 

Na strouhání:

  • 250 g hrubé mouky (špaldové)
  • 1 vejce
  • sůl

 

 

 

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

V osolené vodě uvaříme propláchnuté kroupy do skoro měkka. Vývarem nastavíme vyvařenou vodu a přivedeme k varu. Vložíme zeleninu, okmínujeme a vaříme do změknutí. Nakonec přidáme bylinky a koření – kari, petržel, pažitku. Podle potřeby  osolíme a opepříme.Mezitím si vypracujeme těsto na strouhání. Hrubou mouku zpracujeme s vajíčkem a troškou soli. Těsto nastrouháme na hrubém struhadle rovnou do polévky. Nestrouháme vše. Polévka by byla moc hustá. Zbytek těsta zabalíme do alobalu a uložíme do lednice (nenecháváme více jak tři dny – moc vysychá) , případně nastrouháme na utěrku či papír a necháme vyschnout. Dáme do dózy a skladujeme v lednici pro další použití. 

Tipy na vylepšení

Tip: polévku můžeme podávat i bez strouhání. Na začátku můžeme uvařít více krup. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty