Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Zeleninový nákyp z hrašky
Autor: Sunriska
Datum přidání 28.09.2013
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 40 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 menší brokolice
  • 5 rajčat
  • 0,5 hrnku hrašky
  • 4 plátky kvalitního sýra
  • koření dle chuti
  • sůl
  • kurkuma
  • plátek másla
  • Pro tento recept doporučujeme potraviny

    Postup přípravy

    Brokolici rozebereme na růžičky a dáme vařit v páře. Mezitím v malém kastrůlku rozehřejeme plátek másla a přidáme asi půl hrníčku vody, ve které rozmícháme hrašku. Za stálého míchání vaříme alespoň 20 minut a dle potřeby přiléváme vodu tak, aby se hraška nepřipalovala. Vznikne nám hustší těstíčko, do kterého ke konci vaření vždy vmíchám trochu soli a špetku kurkumy. Poté na plech vyložený pečícím papírem rozvrstvíme na kousky pokrájenou a podušenou brokolici, čerstvá rajčata a posypeme oblíbeným kořením. Zeleninu zalejeme vrstvou hrašky a takto dáme zapéct do předehřáté trouby na 200 °C asi 15 minut. Před koncem poklademe plátky sýra a necháme dopéct. Jako přílohu jsou zvolila brambory.

    Tipy na vylepšení

    Můžete použít prakticky jakoukoliv zeleninu, prostě tu, kterou budete mít zrovna po ruce..:)


    Přidat komentář

    Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
    Chuť Cena Obtížnost

    Užívatelské komentáře

    Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

    Nejnovější články

    Jak jsme na tom s jódem?

    V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

    Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

    NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

    Test quinoy 2024

    Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

    Další zajímavé recepty