Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Zelňačka s tempehem
Autor: Svět zdraví
Datum přidání 14.10.2014
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 40 min
Počet porcí: 6 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 sáček kysaného zelí
  • 1 uzený tempeh
  • 1 cibule
  • 4 lžíce slunečnicového oleje
  • 2 velké brambory
  • hrst sušených hub
  • 1 lžíce bujonu Würzl
  • 2 lžíce mleté papriky
  • 2 lžičky kmínu
  • 4 bobkové listy
  • 1 lžička mořské soli

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 7,45 g 10,21 g 14,99 g 848,53 kJ (203 kcal)
celkově 44,71 g 61,25 g 89,95 g 5 091,19 kJ (1216 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Zelí (kysané) uvaříme zvlášť, cca 20 minut. Ve větším hrnci osmahneme na oleji nakrájenou cibuli, přidáme kmín a papriku, lehce orestujeme. Zalijeme 1 l vody, přidáme bobkový list, brambory, namočené houby a vaříme do změknutí brambor. Přidáme uvařené zelí a nakrájený tempeh, promícháme.

Příběh receptu

www.svet-zdravi.cz

Tipy na vylepšení

Zelňačku můžeme zahustit kukuřičným škrobem rozmíchaným ve vlažné vodě. A před podáváním zjemnit sójovou smetanou nebo Sojade.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty