Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Zelný salát s pohankou
Autor: jitecka
Datum přidání 19.03.2014
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 30 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 250 g kysaného zelí
  • 150 g pohanky
  • 1/2 pórku
  • 10 listů medvědího česneku
  • 1 polévková lžíce umeoctu
  • 1 polévková lžíce vody
  • 2 polévkové lžíce konopného oleje
  • hrst vlašských ořechů

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 7,34 g 27,86 g 13,72 g 1 135,95 kJ (271 kcal)
celkově 29,38 g 111,43 g 54,87 g 4 543,80 kJ (1085 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Pohanku pouze zalijeme vroucí vodou a necháme cca 30 min pod pokličkou měknout. Poté přidáme kysané zelí, pórek a medvědí česnek, zalijeme konopným olejem a posypeme vlašskými oříšky. Dochutíme umeoctem a pro šťavnatost přidáme trochu vody.

Tipy na vylepšení

Pohanku lze samozřejmě i chvilenku povařit. Ale stačí ji jen takto namočit, aby v pohance zůstaly látky, které jsou velmi potřebné.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

jitecka | 20.03.2014 - 08:00

Díky za reakci. Zelenou si taky pěstuju na zahrádce a přidávám do salátů nebo jen tak chodíme uždibovat přímo ze záhonku. Chutná moc dobře. :-)

Sunriska | 19.03.2014 - 10:31

Jestli můžu poradit, tak pokud vám nevadí syrová pohanka, tak si ji nechte rovnou 24 hodin naklíčit ve vodě. A máte ji zcela živou. :) Už to, že ji zalijete horkou vodou a vodu následně vylijete, ztratíte tím spoustu cenných látek. A ještě jedna rada. Pokud baštíte pohanku hlavně kvůli rutinu, tak úplně nejvíc ho obsahuje pohanková nať. Přes noc namočte pohanku do vody a ráno ji nasejte do truhlíku s vlhkou půdou. Zakryjte malou vrstvou zeminy a udržujte přiměřeně vlhkou, ale ne moc, aby pohanka nezplesnivěla. Do 14 dnů vyroste malá rostlinka se dvěma lístky. Tu si můžete stříhat do salátů, na pečivo, do polévek, atd..:)

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty