Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Obilné závitky v řase NORI
Autor: jitecka
Datum přidání 19.02.2014
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
20 min
Doba vaření: 30 min
Počet porcí: 6 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 hrnek uvařeného ječmene
  • půl hrnku lněného semínka
  • půl hrnku canihuy
  • nakrájená střední cibulka
  • nakrájené 4 stroužky česneku
  • lžíce slunečnicového oleje
  • půl lžičky umeocta
  • lžička sojové omáčky shoya
  • plátky NORI řasy, která se používá na sushi (asi  6 ks)
  • žlutá dlouhá feferona (6 ks)

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Uvařila jsem zrno předem namočeného ječmene společně se lněným semínkem a canihuou. Mezitím, co se obilniny vařily, nakrájela jsem cibuli i česnek a nechala krátce osmažit na lžičce slunečnicového oleje. Když se mi obilí uvařilo, přidala jsem k cibulce a lehce promíchala. Ochutila jsem umeoctem, sojovou omáčkou a nechala jsem směs už jen vychladnout. Na rohožce, na které se připravuje sushi, jsem vše pěkně zamotala do připraveného plátku řasy. A ještě abych nezapomněla, do středu jsem pěkně tajně zamotala dlouhou žlutou feferonku, abych opikantnila chuť netradičního zámotku. Jen jsem zámotky překrojila na půlku a mohlo se podávat.

Příběh receptu

Mám ráda obiloviny. Nemyslím tím ale jen rýži a kroupy, ale i obiloviny jako je pšenice, ječmen, žito i oves a kamut. Ano, mám na mysli skutečné obilí. Dávám je do polévky jako zavářku, dělám z nich sladké dezerty, přidávám do chleba. No prostě vymýšlím různé kombinace a ráda využívám nutriční hodnoty obilí. Před časem, zrovna když jsem zkoušela poprvé v životě sushi, mě napadlo že do těchto plátků řasy by se dalo zamotat cokoliv jiného. Kde je psáno, že tyto plátky se musí využívat jen na sushi, že? Tak jsem se do toho pustila.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty