Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Carpaccio z červené řepy
Autor: zelisko
Datum přidání 15.04.2014
Druh receptu Oběd, Příloha, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
5 min
Doba vaření: 60 min
Počet porcí: 2 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 červená řepa
  • rukola
  • půl balíčku balkánského sýra
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • pepř
  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • 1 ervená cibule
  • balsamikový ocet
  • 1 lžička třtinového cukru

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 5,68 g 27,74 g 15,45 g 1 114,12 kJ (266 kcal)
celkově 11,36 g 55,49 g 30,89 g 2 228,25 kJ (532 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Řepu omyjeme, zabalíme do alobalu a dáme péct do trouby zhruba na 45 minut. Po vychladnutí řepu oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka, které rozložíme na talíři. Na řepu rozložíme rukolu a posypeme balkánským sýrem.

Zálivka: Smícháme med, olej, sůl, pepř, šťávu z citrónu a zálivkou přelejeme nachystanou řepu.

Karamelizovaná cibule: Na pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme na osminky nakrájenou cibuli, osmahneme do sklovata, přidáme cukr a necháme zkaramelizovat. Až začne cibule karamelově vonět, trochu osolíme a přidáme balsamikový ocet. Prohříváme tak dlouho, dokud se ocet neodpaří. Připravenou cibulí ozdobíme nachystané carpaccio.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Je libo brouk nebo červík?

Hmyz jako jídlo budoucnosti? Ne, už teď je možné ho zařadit do svých jídelníčků!

Rostlinné nebo živočišné?

Zájem konzumentů o tzv. rostlinné alternativy mléka, mléčných výrobků, ale i…

Varné typy brambor

Blíží se nám Vánoce a bramborové saláty. jaké typy brambor použít aby se nám…

Další zajímavé recepty