Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Bylinková ryba zapečená na smetanových brambůrkách
Autor: happy.lenulka@
Datum přidání 05.03.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 2 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 2 pstruzi (nebo jiné oblíbené ryby)
  • šalvěj
  • tymián
  • 1 citron
  • 5 stroužků česneku
  • sůl
  • olivový olej
  • 5 větších brambor
  • 1 zakysaná smetana
  • 1 lžička uzené papriky
  • sůl
  • olej

 

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 17,32 g 29,93 g 19,44 g 1 414,49 kJ (338 kcal)
celkově 34,65 g 59,85 g 38,89 g 2 828,98 kJ (676 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Do zapékací misky (dostatečně velké, aby se do ní vešly 2 ryby) nalijeme olivový olej a na dno dáme na kolečka nakrájené brambory. Brambory promícháme, aby byly celé obalené olejem. Poté brambory lehce osolíme a dáme péct na 220°C do vyhřáté trouby na 10 minut. Poté brambory vytáhneme. V misce smícháme zakysanou smetanu, sůl a uzenou papriku. Tuto směs vlijeme na brambory a důkladně promícháme. Dáme na dalších 5 minut péct. Poté brambory opět vytáhneme a znovu promícháme. Na brambory rozprostřeme nasolené ryby, které potřeme směsí olivového oleje s bylinkami. Na bylinkách nemusíme šetřit. Na každou rybu dáme 2 čtvrtky citronu. Poté do pekáčku ještě přihodíme česnek. Neloupeme ho, jen odkrojíme spodek. Pečeme, dokud brambory i ryby nebudou měkké (cca 20 minut).


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Nebojte se drůbežího masa a vajec!

Vysocepatogenní ptačí chřipka se sice šíří Evropou, ale kromě zdražování z…

Givtí pomocník

Proměňte vaše každodenní nákupy na internetu v dobrý skutek. Vás to nic nestojí…

Máte rádi utopence?

Domácí nebo kupované? Ať tak či tak, tak vždy záleží nejen na kvalitě uzeniny,…

Další zajímavé recepty