Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Losos s hořčicovo-medovou omáčkou
Autor: neznámý
Datum přidání 07.01.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 2 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 2 filety z lososa s kůží nebo bez, jak kdo má rád
  • sůl
  • 1/2 citrónu (šťáva)

Omáčka:

  • 2 lžíce medu
  • 1 lžička dijonské hořčice (bez barviv)
  • sojová omáčka shoyu (pár kapek)
  • voda 
  • 1 lžička kukuřičného škrobu (maizeny)
  • pro zpestření můžete přidat trochu balsamikového octu 

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 20,47 g 11,85 g 11,49 g 1 090,73 kJ (261 kcal)
celkově 40,93 g 23,70 g 22,98 g 2 181,45 kJ (521 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Lososí filety omyjeme a podle chuti osolíme ze všech stran. Na rozpálené pánvi si rozpustíme máslo a lososa osmahneme po obou stranách. Med a hořčici smícháme s vodou, přidáme sojovou omáčku a přivedeme k varu. Na dně hrníčku si rozmícháme škrob s trochou vody a vlijeme do omáčky. Pár minut ještě povaříme. Na talíř servírujeme lososí filet, který pokapeme citrónovou šťávou a polijeme medovou omáčkou. Podáváme s bramborem.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Sharunka003 | 14.11.2017 - 21:56
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Čekala jsem to lepší,asi jsem přešvihla množství škrobu :-( a i když jsem to pak ředila vodou,vyšla z toho stenjně spíš taková pasta. Zkusím to třeba příště,ale bez toho škrobu,aby vyšel jen takový sos.

Linda | 30.05.2014 - 10:54
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Výborné! 

Frodik | 7.01.2012 - 19:17
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Jojo, měl jsem a medovo-hořčicová omáčka je skutečně luxus. S lososem pokapaným citronem vynikající. Ale rozhodně by se ta omáčka hodila k dalším jídlům se slanou chuť - pokud máte rádi tuhle kombinaci jako já :-)

mechura.richard@ | 7.01.2012 - 19:17
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Výborné sice není množství vody, takže pro někoho jako pro mě to byl pokus, ale doporučuju luxus a určo nebylo poprvé a naposledy :)

Nejnovější články

Jsou glykoalkaloidy v bramborách zdravotní riziko?

ESFA (evropský úřad pro bezpečnost potravin) zhodnotil zdravotní rizika, která…

Výběr čerstvého ovoce a zeleniny po cel

Výběr čerstvého ovoce a zeleniny po celý rok je pro nás již samozřejmostí, jak…

Sezónní ovoce a zelenina - měsíc září

V obchodech je celoročně k dostání široký sortiment ovoce a zeleniny. Přesto…

Další zajímavé recepty