Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Žralok na zelenině s hřibkovým kuskusem
Autor: austinp
Datum přidání 21.12.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
20 min
Doba vaření: 60 min
Počet porcí: 3 ks
Přibližná cena: 70 Kč
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

Žralok na zelenine
  • 350 g žraločieho steaku
  • 5 ks mrkvi
  • 3 ružičky brokolice
  • 2 cibule
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 4 ks cherry paradajok
  • 3 plátky domácej slaniny
  • kúsok rastlinného masla 
  • olivový olej
  • drvená rasca (kmín)
  • bazalka
  • soľ

Hríbkový kuskus
  • 1 hrnček celozrnného kuskusu 
  • 2 hrnčeky vriacej vody
  • sušené hríby (menšia hrsť)
  • 1 menšia cibuľa
  • zelená vňať (petržlen, zeler)
  • 1 lyžica olivového oleja

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Žralok: Zeleninu očistíme a nakrájame na väčšie kúsky. Dáme do misky, pridáme drvenú rascu, bazalku, olivový olej, trošku soli (podľa chuti). Všetko spolu premiešame.Na dno zapékacej misky dáme plátky slaniny, na ktorú dáme pripravenú nakrájanú zeleninu.Na zeleninu poukladáme žraločie steaky, ktoré predtým malinko osolíme a posypeme drvenou rascou. na vrch ešte pridáme cibuľu pokrájanú na kolečka a kúsok masla na každý steak. Prikryjeme alobalom a pečieme v elektrickej rúre cca 55 minút pri teplote 200 °C. Na posledných 5 minút odkryjeme. Kuskus: pripravíme podla návodu, alebo ako ste zvyknutí. Hrnček celozrnného kuskusu zalejeme 2 hrnčekami vriacej vody a necháme 5 minút prikryté odpočinúť. Medzi tým si na oleji osmažíme na drobno nakrájanú cibuľku, neskor pridáme sušené hríby ( možu byť aj namočené) ja som pridával ako korenie.Chvíľu spolu smažíme, nakoniec pridáme hotový kuskus a nasekanú vňať. Premiešame na horúcej panvici a odstavíme.Servis si urobí každý sám :) dobrú chuť.

Tipy na vylepšení

Zeleninu možno použiť akúkoľvek, ktorá doma je. Ako príloha sa iste hodia pečené zemiaky, polenta, pšeno. Fantázii sa medze nekladú :)


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Zničí blanšírování ovoce a zeleniny viry?

Teplota 70ºC a vyšší, již po krátkou dobu (1-2 minuty), se např. podle WHO…

Nejen Češi si umí dělat legraci...

Kolem Covid-19 je negativizmu až dost! Je dobré umět situaci občas odlehčit.

Pilulka? Ne :(

Něco málo pro zasmání ...

Další zajímavé recepty