Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Bezlepkové šišky s mákem
Autor: Eva
Datum přidání 01.11.2013
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
40 min
Doba vaření: 25 min
Počet porcí: 5 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 100 gr jahel
  • 1 vejce
  • 200 gr brambor (uvařené studené brambory nejlépe od druhého dne)
  • 2 špetka mořské soli
  • 2 lžíce másla (rozpuštěné na polití, nejlépe přepuštěné - ghí)
  • 1 lžíce sladěnky (nebo obilný sirup)
  • 4 lžíce mletého máku
  • 100 gr kukuřičné mouky

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 5,35 g 19,28 g 8,56 g 737,34 kJ (176 kcal)
celkově 26,73 g 96,39 g 42,80 g 3 686,68 kJ (881 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Jáhly odměříme v nádobce, vsypeme do hrnce a uvaříme ve dvojnásobném množství vody a špetkou soli. Jakmile dochází k varu, sebereme pěnu a přikryjeme pokličkou. Na velmi mírném ohni vaříme 10 minut. Pak vypneme a necháme na plotýnce dojít. Uvařené brambory oloupeme a na jemnějším struhadle nastrouháme. Kukuřičnou mouku dáme na vál, přidáme brambory a jáhly a zpracujeme těsto. Podle konzistence můžeme přidat více mouky. Uválíme šišky a do vroucí vody dáme vařit. Nejprve lehce zamícháme, aby se nepřilepily ke dnu a necháme na velmi mírném ohni probublávat 8-10 minut. Vyzkoušíme si to tak, aby se vám nerozvařily. Na talíři osladíme sladěnkou nebo obilným sirupem, polijeme máslem a posypeme mákem. Jsou lehké a vynikající.

Tipy na vylepšení

Jestli nám nebude vyhovovat kukuřičná mouka, můžeme vyzkoušet jinou.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Mzvarik@ | 3.12.2017 - 12:35
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

No byl jsem dost napruzenej, ze ty jahly musím vařit, pac normálně bych je tam mrsknul do těsta a ať se uvařej pak, ale evičko... Super! Sisky se vůbec nelepi, chuť na jednicku, chválím tento recept. Jahly nejsou citit, mouku jsem dal rýžovou. Jednička. Patří ti celý svět.

Nejnovější články

Jsou glykoalkaloidy v bramborách zdravotní riziko?

ESFA (evropský úřad pro bezpečnost potravin) zhodnotil zdravotní rizika, která…

Výběr čerstvého ovoce a zeleniny po cel

Výběr čerstvého ovoce a zeleniny po celý rok je pro nás již samozřejmostí, jak…

Sezónní ovoce a zelenina - měsíc září

V obchodech je celoročně k dostání široký sortiment ovoce a zeleniny. Přesto…

Další zajímavé recepty