Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Linecká kolečka z pohankové mouky
Autor: neznámý
Datum přidání 18.10.2010
Druh receptu Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
15 min
Doba vaření: 20 min
Počet porcí: 10 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 210 g pohankové mouky
  • 140 g másla 
  • 70 g třtinového cukru
  • 2 ks žloutky
  • špetka vanilkového prášku
  • kůra z citrónu (chemicky neošetřený)
  • marmeláda na slepování

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 2,73 g 33,27 g 13,57 g 1 115,50 kJ (266 kcal)
celkově 27,31 g 332,72 g 135,73 g 11 155,00 kJ (2664 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Ve skleněné misce utřeme máslo se žloutky, přidáme třtinový cukr, špetku vanilkového prášku a nastouháme kůru z citrónu. Nakonec přidáme pohankovou mouku a vypracujeme hladké těsto. Necháme uležet, nejlépe do druhého dne v ledničce. Z těsta vyválíme 2 mm silnou placku a vykrajujeme tvary. Pečeme v předehřáté troubě na 150°C dozlatova. Hotová kolečka slepujeme marmeládou.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

kanovova@ | 31.10.2015 - 13:49

Nevím jestli je od carme otázka stále aktuální: čím nahradit máslo v cukroví a proč máslo nahradit? Ale ráda odpovím ;) Máslo je sice chutné, avšak se při vyšších teplotách přepaluje a vznikají tak karcinogeny, které jsou pro naše tělo škodlivé a hlavně obsahuje hodně živočišného tuku (nasycenných mastných kyselin). Při častém používání másla ve velkých dávkách, tak ucpává cévy, zvyšuje LDL cholesterol. Nahradit ho tak můžem řepným olejem s máslovou příchutí nebo nahradit tuk zcela a to buď avokádem (1:1) nebo řeckým jogurtem.(1:1/2)

Sunriska | 12.12.2014 - 14:51
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

S těstem se mi velice dobře pracovalo, chuťově dobré - samozřejmě je dost cítit po pohance. Škoda jen, že jsem nepoužila namletý třtinový cukr - krystalky v cukroví zůstaly, takže tak trochu křupe..

Zdenka.Kalosova | 13.11.2014 - 03:37

Upřímně, nikdy mě to nenapadlo... Děkuji Vám za radu a určitě vyzkouším =).

carme | 12.11.2014 - 14:58

A proč nechcete dát do cukroví máslo? Já nic jiného než máslo nepoužívám.

Zdenka.Kalosova | 11.11.2014 - 22:54

A můžete mi prosím tedy poradit, co vlastně používat?

radim | 11.11.2014 - 21:41

Hera je šmejd.

Zdenka.Kalosova | 11.11.2014 - 21:32

Prosím vás, mohl by mi někdo poradit, jako máslo je nejlepší? Vždy jsem používala Heru, děkuji.

barbora.eliasova | 8.12.2013 - 10:27
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Těsto šlo lehce vyválet- ale musí se podsypávat moukou, chuť vynikající- doporučuji. Místo cukru jsem osladila sirupem z agáve:)

Neja | 18.10.2010 - 09:08
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Radka | 18.10.2010 - 09:08
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Výborné, křehké, příští rok určitě budu dělat zase! Při práci s těstem to chce sice malinko trpělivost, alespoň zpočátku, ale stojí to za to.

Jíťa | 18.10.2010 - 09:08

Tak az je budete pect, tak sem pridejte fotku :-)

betka | 18.10.2010 - 09:08
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Vynikající chuť, těsto je nutné při práci dobře podsypávat moukou. Chutnalo i manželovi, který pohanku a vše okolo nemá rád :-)

Nejnovější články

Nebojte se drůbežího masa a vajec!

Vysocepatogenní ptačí chřipka se sice šíří Evropou, ale kromě zdražování z…

Givtí pomocník

Proměňte vaše každodenní nákupy na internetu v dobrý skutek. Vás to nic nestojí…

Máte rádi utopence?

Domácí nebo kupované? Ať tak či tak, tak vždy záleží nejen na kvalitě uzeniny,…

Další zajímavé recepty