Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Medové perníčky z žitné mouky
Autor: neznámý
Datum přidání 18.10.2010
Druh receptu Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
30 min
Doba vaření: 20 min
Počet porcí: 20 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 76 dkg žitné mouky celozrnné
  • 30 dkg třtinového cukru
  • 4 vejce
  • 5 dkg másla
  • 4 lžíce medu 
  • 1 lžíce jedlé sody
  • 1 perníkové koření
  • citrónová kůra (chemicky neošetřená)

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 7,30 g 49,17 g 4,23 g 1 052,46 kJ (251 kcal)
celkově 145,91 g 983,40 g 84,58 g 21 049,29 kJ (5027 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Všechny suroviny smícháme a vypracujeme vláčné těsto. Těsto vyválíme a vykrajujeme tvary. Pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Amiran | 15.12.2013 - 13:35

Perníčky jsou super. :)

martina_kopecka@ | 18.10.2010 - 09:22
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Recept jsem dělala pro dvouletého syna. Perníčky mu moc chutnaly, jsou opravdu dobré, vláčné a hlavně zdravější než jiné dětské pochutiny.

jancakubu@ | 18.10.2010 - 09:22
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Perníčky se mi nakonec povedly, ale musela jsem přidat více másla a ještě jedno vejce. Buď je v receptu chyba, nebo tam něco chybí, protože když jsem uvedené suroviny smíchala, byla to samá mouka.

Pavlouš | 18.10.2010 - 09:22
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Mně taky těsto podle receptu nefungovalo a musela jsem přidávat máslo a vejce jako jancakubu. Nicméně perníčky se nám všem strašně trefily do chutí, chutnají trochu jinak než klasické, hlavně díky jiné mouce. Je to jiný perník, ale za nás za všechny báječný perník.Jinak během pečení příliš nenabudou.

boubinova@ | 18.10.2010 - 09:22
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Perníčky jsou opravdu vynikající. Chutnají celé mojí rodině. Držela jsem se receptu + přidala máslo a vajíčko jako jancakubu. Upeču je místo kolekce na stromeček:o)

karča | 18.10.2010 - 09:22
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Jsou dobré. Nijak zvláštní a jinou chuť díky mouce jsem nepozorovala. Takové normální perníčky. Ale jsou měkké, což je super!

Nejnovější články

Sezonní ovoce a zelenina – měsíc leden

Zima je období, kdy je výběr čerstvého lokálního ovoce a zeleniny velmi omezený…

Logo Nutri-Score na obale potravin

Výrobce potravin v ČR může dobrovolně umístit logo Nutri-Score na přední obal…

Evropa očekává pokles spotřeby masa

Výhled pro odvětví zemědělství do roku 2030 - Evropa očekává pokles spotřeby…

Další zajímavé recepty