Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Pomerančový chlebíček
Autor: neznámý
Datum přidání 11.12.2012
Druh receptu Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
15 min
Doba vaření: 45 min
Počet porcí: 10 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 200 g špaldové hladké mouky
  • 100 g jáhlové hladké mouky
  • 80 g rozpuštěného másla
  • 70 g třtinového cukru
  • pomerančová šťáva lisovaná (případně z koncentrátu)
  • 1 vanilkový cukr bio
  • 1 pomeranč bio + 1 lžička pomerančové kůry
  • 1 vejce
  • 1 prášek do pečiva bez fosfátů

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 3,91 g 33,36 g 7,80 g 896,49 kJ (214 kcal)
celkově 39,14 g 333,64 g 77,95 g 8 964,88 kJ (2141 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Mouky smícháme v misce s kypřícím práškem. Pomeranč důkladně omyjeme a nastrouháme si asi 1 lžičku pomerančové kůry, poté pomeranč oloupeme a nakrájíme na kostičky. Jestliže jsme nesehnali chemicky neošetřený pomeranč, kůru z receptu vynecháme. Vejce, rozpuštěné máslo a cukr utřeme do pěny. Vmícháme mouky a podle potřeby pomerančovou šťávu (je to zhruba 100 ml, ale záleží na kvalitě a zrnitosti špaldové mouky, od každého výrobce je jiná). Nakonec vmícháme kousky pomeranče. Formu na chlebíček vyložíme pečícím papírem. Vlijeme těsto a pečeme v předehřáté troubě dorůžova na 190° asi 45-50 minut. Doba pečení záleží na typu formy. Pokud chceme před vyndáním z trouby ověřit, zda je chlebíček upečený i zevnitř, dobrým pomocníkem je špejle, na které nesmí ulpívat těsto. Po vyndání z trouby chlebíček vyndáme z formy a necháme vychladnout.

Tipy na vylepšení

Chlebíček před pečením můžeme ještě posypat mandlovými a kokosovými vločkami.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

efie@ | 11.12.2012 - 14:46
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Opravdu úžasný recept, budu péct častěji :)

Nejnovější články

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Legionella: Tichý zabiják vody

I přes velmi přísné vyhlášky a limity může dojít ke kontaminaci vody.…

Další zajímavé recepty