Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Pomerančový chlebíček
Autor: neznámý
Datum přidání 11.12.2012
Druh receptu Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
15 min
Doba vaření: 45 min
Počet porcí: 10 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 200 g špaldové hladké mouky
  • 100 g jáhlové hladké mouky
  • 80 g rozpuštěného másla
  • 70 g třtinového cukru
  • pomerančová šťáva lisovaná (případně z koncentrátu)
  • 1 vanilkový cukr bio
  • 1 pomeranč bio + 1 lžička pomerančové kůry
  • 1 vejce
  • 1 prášek do pečiva bez fosfátů

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 3,91 g 33,36 g 7,80 g 896,49 kJ (214 kcal)
celkově 39,14 g 333,64 g 77,95 g 8 964,88 kJ (2141 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Mouky smícháme v misce s kypřícím práškem. Pomeranč důkladně omyjeme a nastrouháme si asi 1 lžičku pomerančové kůry, poté pomeranč oloupeme a nakrájíme na kostičky. Jestliže jsme nesehnali chemicky neošetřený pomeranč, kůru z receptu vynecháme. Vejce, rozpuštěné máslo a cukr utřeme do pěny. Vmícháme mouky a podle potřeby pomerančovou šťávu (je to zhruba 100 ml, ale záleží na kvalitě a zrnitosti špaldové mouky, od každého výrobce je jiná). Nakonec vmícháme kousky pomeranče. Formu na chlebíček vyložíme pečícím papírem. Vlijeme těsto a pečeme v předehřáté troubě dorůžova na 190° asi 45-50 minut. Doba pečení záleží na typu formy. Pokud chceme před vyndáním z trouby ověřit, zda je chlebíček upečený i zevnitř, dobrým pomocníkem je špejle, na které nesmí ulpívat těsto. Po vyndání z trouby chlebíček vyndáme z formy a necháme vychladnout.

Tipy na vylepšení

Chlebíček před pečením můžeme ještě posypat mandlovými a kokosovými vločkami.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

efie@ | 11.12.2012 - 14:46
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Opravdu úžasný recept, budu péct častěji :)

Nejnovější články

dTest: Každá druhá vinná klobása v testu neuspěla

Vzhledem k oblíbenosti vinných klobás na vánočních stolech Čechů, přebíráme a…

Děkujeme vám, FÉROVÍ čtenáři!

Děkujeme za vaši přízeň! Pojďme se ohlédnout za největšími úspěchy roku 2025 –…

Poslední nákupy bez stresu

Ani nákup těsně před Štědrým dnem nemusí být noční můra. Klíčem je připravit se…

Další zajímavé recepty