Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Čočka na kyselo a pečené uzené tofu s cibulkou
Autor: rachell30
Datum přidání 24.04.2014
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 60 min
Počet porcí: 1 ks
Přibližná cena: 40 Kč
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 40 g zelené čočky
  • bobkový list
  • nové koření
  • sůl
  • umeocet
  • 100 g uzeného tofu (nakrájené na kostičky)
  • 1 červená cibule (nakrájená na menší kousky)
  • 3 cherry rajčata
  • 1 sterilovaný beraní roh (chilli paprička)

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 28,75 g 35,29 g 5,58 g 1 404,30 kJ (335 kcal)
celkově 28,75 g 35,29 g 5,58 g 1 404,30 kJ (335 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Čočku namočíme ve vodě nejlépe přes noc, poté ji vaříme s kořením přibližně 20 min do měkka. Ke konci přidáme umeocet a špetku soli. Nakrájené uzené tofu a cibulku v misce smícháme s troškou oleje a přidáme špetku soli. Pečeme v troubě na alobalu dozlatova. Asi v polovině pečení přidáme k tofu cherry rajčata, které opepříme a osolíme. Podáváme s beraními rohy.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Tajemství dlouhověkosti?

Tajemství dlouhověkosti není v genech, ale na talíři. Jak si jídlem prodloužit…

Kvalita vs. kvantita: Proč levné potraviny nemusí být výhodou

Kvalita vs. kvantita: Proč levné potraviny nemusí být výhodou Anotace: Levnou…

Věčné chemikálie

Až 30 % testovaných výrobků denní potřeby obsahuje PFAS - tzv. věčné chemikálie…

Další zajímavé recepty