Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Žampionový rosol
Autor: Raskenius
Datum přidání 17.03.2013
Druh receptu Svačina, Večeře, Zákusek, Oběd
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: neuvedeno
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • pytlík sojových nudliček
  • sojová omáčka
  • okurka sterilovaná bez nálevu
  • paprika sterilovaná bez nálevu
  • žampiony sterilované
  • cibule
  • kari koření
  • ocet
  • cukr
  • sůl
  • Agar agar

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Sojové nudličky namočíme do vody, do které dle chuti můžeme přidat například kari, sojovou omáčku, sůl. Ale někomu kari nemusí vyhovovat tak ať si tam přidá dle chuti, co mu vyhovuje. Po dostatečném nabobtnání vaříme sojové nudličky asi 20 minut. Odstavíme a necháme zvhladnout a nasáknout. Potom zbylou tekutinu slijeme.Promícháme sojové nudličky s nakrájenými paprikami, cibulí a plátky žampionů. Přilijeme a důkladně promícháme agar agar ochucený octem, cukrem a solí a směs naplníme do mikroténových obalů a necháme vychladnout. Při plnění směs promícháváme, aby podíl tuhé složky a agar agaru byl rovnoměrně rozdělen.

Příběh receptu

Rosol z veganského agar agaru oválného tvaru daného obalem. Tvoří jej směs sojového masa, zeleniny a hub spojených pikantně ochuceným agar agarem, jehož konzistence je přiměřeně tuhá. Vůně a chuť sladkokyselá vyrovnaně kořeněná.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Kvalitní pánev - základ každé kuchyně

Nový test nezávislého časopisu dTest podrobil šestnáct běžně dostupných pánví s…

Dýně 100x jinak

Od konce září na nás dýně koukají ze zahrad i trhů a bez dýňové polévky by…

Test uherských salámů 2025

Po uherském salámu nesaháme každý den, a když už, tak očekáváme něco…

Další zajímavé recepty