| Autor: | Eva |
| Datum přidání | 07.09.2012 |
| Druh receptu | Příloha, Svačina |
| Doba přípravy surovin: |
neuvedena |
| Doba vaření: | neuvedena |
| Počet porcí: | 4 ks |
| Přibližná cena: | neuvedena |
| Chuť: | |
| Cena: | |
| Obtížnost: | |
|
Přidat vlastní foto
|
|
Sůl jemnozrnná Trapani Sale
Z přírodní rezervace poblíž Trapani (Sicílie).
Sůl hrubozrnná Trapani Sale
Z přírodní rezervace poblíž Trapani (Sicílie).
| Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
| 1 porce | 1,78 g | 36,63 g | 0,63 g | 565,00 kJ (135 kcal) |
| celkově | 7,10 g | 146,50 g | 2,50 g | 2 260,00 kJ (540 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Ze švestek vyloupeme pecky a ovocem naplníme zavařovací sklenici. Přidáme špetku mořské soli a sklenici naplníme podle druhu ovoce vodou nejvíce do půlky sklenice. Některé ovoce pustí více šťávy, tak dáme vody ještě méně, než půlku sklenice. Okraje sklenic otřeme čistou utěrkou namočenou v octu. Zavařovací víčka necháme přejít varem ve vodě s octem a zavíčkujeme sklenice. Doba sterilování je podle druhu ovoce. Zavařit se špetkou soli jdou švestky, třešně a jablka. Kompot je přirozeně sladký a soli je tak málo, že na chuti nejde znát.
Letos jsem poprvé zavařovala se solí a mohu doporučit všem. Ovoce je chutné, pustí si svoji štávu a není to samý cukr.
Přidat komentář