Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Zavařování bez cukru
Autor: Eva
Datum přidání 07.09.2012
Druh receptu Příloha, Svačina
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 kg švestek
  • špetka mořské soli
  • voda
  • ocet na potření okrajů sklenic a na víčka

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 1,78 g 36,63 g 0,63 g 565,00 kJ (135 kcal)
celkově 7,10 g 146,50 g 2,50 g 2 260,00 kJ (540 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Ze švestek vyloupeme pecky a ovocem naplníme zavařovací sklenici. Přidáme špetku mořské soli a sklenici naplníme podle druhu ovoce vodou nejvíce do půlky sklenice. Některé ovoce pustí více šťávy, tak dáme vody ještě méně, než půlku sklenice. Okraje sklenic otřeme čistou utěrkou namočenou v octu. Zavařovací víčka necháme přejít varem ve vodě s octem a zavíčkujeme sklenice. Doba sterilování je podle druhu ovoce. Zavařit se špetkou soli jdou švestky, třešně a jablka. Kompot je přirozeně sladký a soli je tak málo, že na chuti nejde znát. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

jirinasurova@ | 7.09.2012 - 07:44
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Letos jsem poprvé zavařovala se solí a mohu doporučit všem. Ovoce je chutné, pustí si svoji štávu a není to samý cukr.

Nejnovější články

O kvalitě mléčných výrobků

Redaktoři dTestu pravidelně rozebírají své testování či zajímavosti, ať už od…

Obědy ve školách se změní

Školní jídelny se připravují na plánovanou změnu spotřebního koše, jehož podobu…

Zlobí vás "smršťování" výrobků?

Zlobí vás shrinkflace neboli "smršťování" velikosti výrobků a nikoli cen? Ve…

Další zajímavé recepty