Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Gratinovaný fenykl
Autor: happy.lenulka@
Datum přidání 07.03.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 2 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

Suroviny:
  • 2 středně velké fenykly
  • 4 lžíce strouhanky
  • 1/2 citronu
  • 4 lžíce parmazánu
  • olivový olej


Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Postup je jednoduchý. Do velkého hrnce dejte vařit vodu. Až voda začne vřít, vymačkejte do ní šťávu z 1 citronu a poté do vody vhoďte na lístky naloupaný a omytý fenykl. Povařte jen krátce (nechala jsem lístky vařit 5 minut). Poté fenykl sceďte, listy položte do pekáčku, osolte, posypte parmazánem, strouhankou a nakonec hojně zakápněte olivovým olejem. To celé dejte na 25 minut zapéci na 180°C. Já jsem jako přílohu zvolila bramborovou kaši a byla to dobrá volba.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

I bůček může být zdravá potravina...

Člověk nepotřebuje znát a umět čísílka těch éček nebo znát názvy chemických…

Slovníček pojmů - AROMA

Aroma, aromata, přírodní "jaké" aroma, či l(přírodní) látka určená k…

NutriScore změnilo výpočet

Nutri-Score je barevný štítek, který se nachází na přední straně balení…

Další zajímavé recepty