Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Rajčatový salát s cizrnou a sýrem
Autor: Pavlouš
Datum přidání 09.11.2011
Druh receptu Příloha, Snídaně
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 10 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: 90 Kč
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 500g rajčata 
  • 265g cizrna (nejlépe konzerva - pevný podíl, ale může být i vařená)
  • 100g sýr parmezánového typu (např. Gran Moravia) 
  • 500g bílý jogurt (nejlépe tučný) 
  • česnek
  • bazalka (nejlépe čerstvá)
  • oregáno (nejlépe čerstvé)
  • sůl

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Z cizrny slijeme nálev a propláchneme ji v čisté vodě. Smícháme s na kostičky nakrájenými rajčaty a sýrem (nezapomeneme z něj ostranit povoskovaný konec, u sýrů tohoto typu často bývá).V jogurtu si rozmícháme vylisovaný česnek (já dávám 4 stroužky, ale velmi záleží na tom, jestli je český nebo čínský), nakrájené listy bazalky, oregáno a sůl.Poté vše smícháme dohromady.Podáváme s pečivem.Kdo chce může přidat i pepř.

Příběh receptu

Tento recept jsem před několika lety objevila v zdarma rozdávaném časopise pro studenty a patří mezi mé nejoblíbenější recepty na salát


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Pro veřejnost přístupnější proces hodnocení rizik v potravinovém řetězci

Vědci a občané budou mít přístup ke klíčovým informacím ohledně bezpečnosti…

Veterinární inspektoři prověřují polské hovězí maso při mimořádných kontrolách.

Ministerstvo zemědělství (MZe) obdrželo informace, podle kterých maso z…

Další snižování používání antibiotik u zvířat

Strategický plán Ministerstva zemědělství počítá s dalším snižováním používání…

Další zajímavé recepty