Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Zelný salát s cizrnou
Autor: Sunriska
Datum přidání 10.06.2015
Druh receptu Příloha, Večeře, Oběd
 
Doba přípravy
surovin:
5 min
Doba vaření: 20 min
Počet porcí: 3 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 2 hrnky kysaného zelí
  • 1/2 hrnku cizrny
  • 3 lžíce červené čočky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mořské řasy
  • půl lžičky mahá koření

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 2,61 g 9,78 g 3,41 g 293,83 kJ (70 kcal)
celkově 7,84 g 29,34 g 10,22 g 881,50 kJ (211 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Cizrnu si namočíme nejlépe přes noc. V čisté vodě ji uvaříme společně s červenou čočkou. Po vychladnutí smícháme s kysaným zelím, olivovým olejem a mořskou řasou. Pro lepší stravitelnost (proti nadýmání) vždy přidám alespoň půl lžičky mahá koření.

Tipy na vylepšení

Jednoduché, rychlé a velice výživné! Ideální v zimním období. :) Můžete jíst jen tak nebo jako přílohu k zeleninovým karbanátkům, bramborovým placičkám apod.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Pojďte se vzdělávat na seminář ...

ČESKÝ SPOLEK PRO PÉČI O ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ, STÁTNÍ ZDRAVOTNÍ ÚSTAV a Potraviny…

1/3 olivových olejů neprošla kontrolou

Kontroly Potravinářské inspekce ukázaly klamání spotřebitelů u třetiny…

Bezpečnost masa v Evropě

Evropský úřad pro bezpečnost potravin (EFSA) vytvořil pěknou info-grafiku jak…

Další zajímavé recepty