Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Bulgur na kari s mandlemi
Autor: neznámý
Datum přidání 01.07.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
30 min
Doba vaření: 50 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 hrníček rýže
  • 1/2 hrníčku bulguru
  • 350 g mražené kukuřice
  • 300 g hlávkového zelí
  • 20 ks mandlí
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • 1 lžička kari koření
  • sůl podle chuti

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 13,16 g 77,97 g 5,41 g 1 694,34 kJ (405 kcal)
celkově 52,65 g 311,88 g 21,63 g 6 777,37 kJ (1619 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Bulgur se vaří ze všech surovin asi nejdéle, proto jím začneme. Propláchnutý bulgur zalijeme vrchovatým hrníčkem vody a vaříme na mírném ohni pod pokličkou asi 25 minut. Během vaření není potřeba míchat. Rýži též propláchneme vodou a uvaříme do měkka pod pokličkou v poměru 1:2 s vodou. Zelí nakrájíme na drobné kousky. Dále si připravíme mandle. Spaříme je horkou vodou, necháme pár minut odstát a oloupeme. Kokosový olej rozpustíme v hluboké pánvi, přidáme kukuřici, pokrájené zelí, osolíme a podusíme pod pokličkou. Jakmile je zelí měkké a kukuřice prohřátá, vmícháme kari koření, uvařenou rýži a bulgur. Důkladně promícháme a vše ještě pár minut povaříme. Podáváme zdobené mandličkami.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

elllzi@ | 1.07.2011 - 13:42
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

elllzi@ | 1.07.2011 - 13:42

Nejnovější články

Bezpečnost masa v Evropě

Evropský úřad pro bezpečnost potravin (EFSA) vytvořil pěknou info-grafiku jak…

„Hamánek Tuňák se zeleninou a bramborem“ se stahuje!!!

Státní veterinární správa (SVS) nařídila stáhnout z trhu dětskou výživu…

Zvěřina z pohledu veterinárního dozoru

Podzim je čas nejen svatomartinského vína, husiček, ale také pochoutek ze…

Další zajímavé recepty