Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Bulgur na kari s mandlemi
Autor: neznámý
Datum přidání 01.07.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
30 min
Doba vaření: 50 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 hrníček rýže
  • 1/2 hrníčku bulguru
  • 350 g mražené kukuřice
  • 300 g hlávkového zelí
  • 20 ks mandlí
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • 1 lžička kari koření
  • sůl podle chuti

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 13,16 g 77,97 g 5,41 g 1 694,34 kJ (405 kcal)
celkově 52,65 g 311,88 g 21,63 g 6 777,37 kJ (1619 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Bulgur se vaří ze všech surovin asi nejdéle, proto jím začneme. Propláchnutý bulgur zalijeme vrchovatým hrníčkem vody a vaříme na mírném ohni pod pokličkou asi 25 minut. Během vaření není potřeba míchat. Rýži též propláchneme vodou a uvaříme do měkka pod pokličkou v poměru 1:2 s vodou. Zelí nakrájíme na drobné kousky. Dále si připravíme mandle. Spaříme je horkou vodou, necháme pár minut odstát a oloupeme. Kokosový olej rozpustíme v hluboké pánvi, přidáme kukuřici, pokrájené zelí, osolíme a podusíme pod pokličkou. Jakmile je zelí měkké a kukuřice prohřátá, vmícháme kari koření, uvařenou rýži a bulgur. Důkladně promícháme a vše ještě pár minut povaříme. Podáváme zdobené mandličkami.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

elllzi@ | 1.07.2011 - 13:42
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

elllzi@ | 1.07.2011 - 13:42

Nejnovější články

dTest: Každá druhá vinná klobása v testu neuspěla

Vzhledem k oblíbenosti vinných klobás na vánočních stolech Čechů, přebíráme a…

Poslední nákupy bez stresu

Ani nákup těsně před Štědrým dnem nemusí být noční můra. Klíčem je připravit se…

ZERO WASTE dárky ze spíže

Stop zbytečnostem! Neplýtvejte a obdarujte své blízké dárkem s příběhem. Jedlé…

Další zajímavé recepty