Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Špaldové rizoto se zeleninou
Autor: neznámý
Datum přidání 10.10.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 6 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 500g špaldového kernotto
  • 1/2 květáku
  • 1/4 hlávky zelí
  • 1 mrkev
  • 2 lžíce lněného oleje
  • bylinky - provensálské, petrželka, 
  • sůl podle chuti

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Jako první si namočíme propranou špaldu (kroupy) a necháme několik hodin nebo přes noc odležet. Druhý den vodu slijeme, zalijeme novou a dáme vařit. Mezitím si pokrájíme mrkev, květák a zelí, které přidáme do hrnce asi po 10 minutách od bodu varu. Zhruba po půl hodině ochutnáme zda je špalda a zelenina již měkká. Přidáme bylinky, ochutíme solí a vmícháme lněný olej. Promícháme a necháme asi 5 minut odstát. 

Tipy na vylepšení

Kdo by měl ještě více času na vaření a chtěl by si tento pokrm ještě vylepšit. Vmíchejte ze 2-3 vajec do krup žloutky a z bílků vyšlehaný sníh. Společně zapečte. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Zahraniční test: Pražená mletá káva

Členové Německé spotřebitelské organizace Stiftung Warentest připravili jeden z…

Bezlaktózové neznamená méněcenné: Pravda o živinách

Stále více lidí sahá po bezlaktózových výrobcích, ať už kvůli intoleranci, nebo…

Test mražené pizzy 2025

Po mražené pizze sáhl snad každý, kdo byl nucen v časové tísni vytvořit…

Další zajímavé recepty