| Autor: | neznámý | 
| Datum přidání | 31.12.2010 | 
| Druh receptu | Oběd, Večeře | 
| Doba přípravy surovin:  | 
					10 min | 
| Doba vaření: | 45 min | 
| Počet porcí: | 4 ks | 
| Přibližná cena: | neuvedena | 
| Chuť: | |
| Cena: | |
| Obtížnost: | |
| 
						
							 Přidat vlastní foto 
						
					 | 
				|
				
				
				
				
				
		
								
									Cizrna Horeca
								
								
								Luštěnina cizrna
							
								
									Kečup sladký
								
								
								Zpracovaná zelenina. Protlaky rajčatové. Sterilováno.
							
								
									Concentrato di Pomodoro
								
								
								Rajčatová pasta. Sterilováno
							
								
									Rajčatový protlak albert Quality
								
								
								Rajčatový protlak zahuštěný. Pasterováno. Na 100 g protlaku bylo…
							
								
									Paprika sladká mletá Vitana
								
								
								Paprika sladká mletá
							
								
									Jíška světlá
								
								
								zápraška
							
								
									Tomato Ketchup
								
								
								Kečup - rajčatový protlak ochucený. Pasterovaný výrobek. Na 100 g…
							
| Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
| 1 porce | 13,15 g | 42,96 g | 5,72 g | 1 144,47 kJ (273 kcal) | 
| celkově | 52,60 g | 171,85 g | 22,88 g | 4 577,86 kJ (1093 kcal) | 
Hodnoty jsou pouze orientační.
Na másle necháme zesklovatět cibulku, přidáme koření oregano a sladkou papriku, zalijeme vývarem, nasypeme cizrnu a vaříme do měkka, přidáme kečup, ochutíme česnekem, majoránkou a solí. Podle potřeby zahustíme jíškou a ještě chvíli povaříme. Podáváme s bramborovými knedlíky ze špaldových otrub (viz recept přílohy).
Do guláše můžeme přidat rozmixovaná oloupaná rajčata.
Vznikla mi z toho spíš taková rajčatová omáčka na těstoviny, ale bylo to dobré. Doma to sklidilo pozitivní ohlasy, takže určitě ještě někdy zopakuju :)
Uvařila jsem si cizrnový guláš dle receptu, bylo to vynikající.
Zkuste si ho uvařit z naklíčené cizrny. Chuť je malinko jiná, podle toho jak velké klíčky máte. Rychleji se cizrna uvaří a má podstatně větší přínos pro naše tělo . Janina
Luxusní, jen dlouhá doba vaření cizrny
Frodik: A nechal jste ji namočit? Dávám vždycky den předem a pak stačí vařit jenom chvilinku...
Jo, namočil....ale byla to premiéra, možná byla už uvařena dřív a já to nevěděl...
Dnes jsem dělala a nedopadlo špatně, dáme si i k večeři, jako přílohu jsem udělala špaldové knedlíky :-)
Přidat komentář