| Autor: | neznámý | 
| Datum přidání | 04.09.2010 | 
| Druh receptu | Oběd, Večeře | 
| Doba přípravy surovin: | 10 min | 
| Doba vaření: | 45 min | 
| Počet porcí: | 4 ks | 
| Přibližná cena: | 50 Kč | 
| Chuť: | |
| Cena: | |
| Obtížnost: | |
| Přidat vlastní foto | |
 
				 
				 
				 
				 
				 
		
								
									Rýže natural
								
								
								Rýže dlouhozrnná natural
							
								
									Arax Rýže basmati
								
								
								Rýže basmati
							
								
									Čočka červená půlená
								
								
								Loupaná
							
								
									Rajčata Cherry červená
								
								
								Kulatá. Jakost I.
							
								
									Kukuřice ve slaném nálevu
								
								
								Sterilováno
							
| Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
| 1 porce | 17,57 g | 59,87 g | 4,35 g | 1 403,11 kJ (335 kcal) | 
| celkově | 70,29 g | 239,49 g | 17,41 g | 5 612,43 kJ (1340 kcal) | 
Hodnoty jsou pouze orientační.
Čočku, rýži, zeleninový vývar a bílé víno (lze vynechat) uvedeme do varu a vaříme asi 20 min.Přidáme na kolečka pokrájený pórek, prolisovaný česnek, spařená a nakrájená rajčata, okořeníme kmínem, chilli a garam masalou. Po chvíli přimícháme na nudličky nakrájenou papriku, růžičky brokolice a na větší kusy pokrájené kukuřičky.Směs dusíme na mírném ohni s pokličkou asi 10 - 15 min, dokud zelenina nezměkne.Stáhneme z ohně, vmícháme sekanou bazalku a dle chuti osolíme a opepříme.
Tento pokrm lze podávat buď samostatně, nebo doplnit sterilovanou červenou řepou, okurkou či různými zeleninovými saláty. Můžete k němu přikusovat chléb, pečivo nebo doplnit volským okem.
Moc dobré :-)
Přidat komentář