| Autor: | neznámý |
| Datum přidání | 05.02.2011 |
| Druh receptu | Oběd, Večeře |
| Doba přípravy surovin: |
130 min |
| Doba vaření: | 40 min |
| Počet porcí: | 5 ks |
| Přibližná cena: | neuvedena |
| Chuť: | nehodnoceno |
| Cena: | nehodnoceno |
| Obtížnost: | nehodnoceno |
|
Přidat vlastní foto
|
|
Muškátový ořech celý
Muškátový ořech celý
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Zelená čočka Legumi
Zelená čočka
| Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
| 1 porce | 27,90 g | 74,93 g | 1,75 g | 1 831,01 kJ (437 kcal) |
| celkově | 139,50 g | 374,67 g | 8,77 g | 9 155,04 kJ (2187 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Přebranou a propláchnutou čočku namočíme nejméně na 2 hodiny do studené vody a vaříme do měkka v té samé vodě. Když je čočka poloměkká, přidáme koření, česnek a umeocet. Na závěr zahustíme kukuřičnou strouhankou, osolíme a ještě cca 5 minut povaříme. Mrkev uvaříme v páře, část nakrájíme na kostičky a vmícháme do čočky jako poslední. Druhou část mrkve nakrájíme podélně na čtvrtky a použijeme jako přílohu.
Ideální je čočku nechat namočenou přes noc.
Přidat komentář