Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Čočková směs s cibulkou a žampióny
Autor: neznámý
Datum přidání 10.11.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: 30 min
Počet porcí: 3 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 250 g čočky
  • 4 stroužky českého česneku
  • 3 jarní cibulky
  • 2 žampióny
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • citrónová šťáva
  • sůl podle chuti
  • olivový olej

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 23,28 g 54,27 g 2,91 g 1 437,27 kJ (343 kcal)
celkově 69,83 g 162,80 g 8,74 g 4 311,82 kJ (1030 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Čočku propereme a namočíme alespoň na 4 hodiny do vody. Vodu z čočky slijeme, zalijeme čerstvou vodou a dáme vařit. Zhruba po 5 minutách přidáme na drobno pokrájenou mrkev a vaříme do změknutí. Na olivovém oleji si osmahneme jarní cibulku a cibuli pokrájenou na plátky, kterou jsme ještě rozdělili na jednotlivé vrstvy. K téměř osmahnuté cibulce přidáme plátky žampiónů a společně tepelně upravíme. Asi půl minutky před koncem přidáme na jemno nasekaný česnek. Je-li čočka již měkká, vmícháme cibulovou směs s žampióny a česnekem. Ochutíme citrónovou šťávou a solí.  


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty