Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Hrachová kaše na česneku
Autor: neznámý
Datum přidání 13.11.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
15 min
Doba vaření: 35 min
Počet porcí: 2 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 360 g žlutého hrachu
  • 1 cibule
  • 1 jarní cibulka
  • 3 stroužky českého česneku
  • 1 lžička olivového oleje
  • 1-2 lžičky majoránky
  • sůl podle chuti

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 12,20 g 27,52 g 3,37 g 737,85 kJ (176 kcal)
celkově 24,40 g 55,04 g 6,74 g 1 475,69 kJ (352 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Nejdříve si propereme a namočíme přes noc žlutý hrách do studené vody. Druhý den vodu slijem, zalijeme horkou vodou tak, aby byl hrách potopený, a vaříme pozvolna doměkka. Cibuli i jarní cibulku pokrájíme na drobno a osmahneme dozlatova na troše olivovém oleji. Uvařený hrách ochutíme prolisovaným česnekem, majoránkou a osolíme. Povaříme ještě dvě minuty, aby se nám chutě propojily. Poté rozmělníme ponorným mixérem. Podáváme s osmahnutou cibulkou. 

Tipy na vylepšení

Jako přílohu můžeme zvolit podušenou zeleninu, dochucenou bylinkami. Oblohou může být kedlubna a červená řepa. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Teribald | 8.06.2015 - 11:47
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Citron2014 | 31.03.2014 - 00:17
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

dusan666nasud | 3.11.2013 - 21:45
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Recept znám,vařím ji už léta ,s osmaženou cibulkou a čerstvým chlebem- výtečné.

Januse | 13.11.2011 - 08:53
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

sandra.balsankova@ | 13.11.2011 - 08:53
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

tento recept znám a také ho vařím, opravdu výborné :) a to jsem neměla ráda hrachovou kaši.

cheekyviky@ | 13.11.2011 - 08:53
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

hrášek jen tak s česnekem nikdy nezklame, k tomu dobrá podušená zeleninka a nebo nakládaná paprika se zelím je taky super

Nejnovější články

Je libo brouk nebo červík?

Hmyz jako jídlo budoucnosti? Ne, už teď je možné ho zařadit do svých jídelníčků!

Rostlinné nebo živočišné?

Zájem konzumentů o tzv. rostlinné alternativy mléka, mléčných výrobků, ale i…

Varné typy brambor

Blíží se nám Vánoce a bramborové saláty. jaké typy brambor použít aby se nám…

Další zajímavé recepty