Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Hrachová kaše na česneku
Autor: neznámý
Datum přidání 13.11.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
15 min
Doba vaření: 35 min
Počet porcí: 2 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 360 g žlutého hrachu
  • 1 cibule
  • 1 jarní cibulka
  • 3 stroužky českého česneku
  • 1 lžička olivového oleje
  • 1-2 lžičky majoránky
  • sůl podle chuti

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 12,20 g 27,52 g 3,37 g 737,85 kJ (176 kcal)
celkově 24,40 g 55,04 g 6,74 g 1 475,69 kJ (352 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Nejdříve si propereme a namočíme přes noc žlutý hrách do studené vody. Druhý den vodu slijem, zalijeme horkou vodou tak, aby byl hrách potopený, a vaříme pozvolna doměkka. Cibuli i jarní cibulku pokrájíme na drobno a osmahneme dozlatova na troše olivovém oleji. Uvařený hrách ochutíme prolisovaným česnekem, majoránkou a osolíme. Povaříme ještě dvě minuty, aby se nám chutě propojily. Poté rozmělníme ponorným mixérem. Podáváme s osmahnutou cibulkou. 

Tipy na vylepšení

Jako přílohu můžeme zvolit podušenou zeleninu, dochucenou bylinkami. Oblohou může být kedlubna a červená řepa. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Teribald | 8.06.2015 - 11:47
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Citron2014 | 31.03.2014 - 00:17
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

dusan666nasud | 3.11.2013 - 21:45
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Recept znám,vařím ji už léta ,s osmaženou cibulkou a čerstvým chlebem- výtečné.

Januse | 13.11.2011 - 08:53
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

sandra.balsankova@ | 13.11.2011 - 08:53
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

tento recept znám a také ho vařím, opravdu výborné :) a to jsem neměla ráda hrachovou kaši.

cheekyviky@ | 13.11.2011 - 08:53
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

hrášek jen tak s česnekem nikdy nezklame, k tomu dobrá podušená zeleninka a nebo nakládaná paprika se zelím je taky super

Nejnovější články

A DOST! Měníme věci k lepšímu

Cílem pořadu A DOST!, který se vysílá už devátým rokem je měnit věci k lepšímu.…

Biopotravina roku 2020

I letos se zúčastníme hodnocení a volby BIOPOTRAVINY roku. Nejprve je ale…

Trvanlivé nebo čerstvé?

Mezi nejprodávanější mléko patří to polotučné. Vede však jeho trvanlivá či…

Další zajímavé recepty