| Autor: | neznámý |
| Datum přidání | 15.08.2010 |
| Druh receptu | Oběd, Večeře |
| Doba přípravy surovin: |
10 min |
| Doba vaření: | 30 min |
| Počet porcí: | 3 ks |
| Přibližná cena: | 90 Kč |
| Chuť: | nehodnoceno |
| Cena: | nehodnoceno |
| Obtížnost: | nehodnoceno |
|
Přidat vlastní foto
|
|
Špenát listový
Špenát listový porcovaný. Hluboce zmrazený.
Čočka červená půlená
Loupaná
Česnek v oleji s bylinkami
Česnek v oleji s bylinkami. Zpracovaná zelenina jednodruhová.
| Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
| 1 porce | 30,27 g | 29,74 g | 9,98 g | 1 389,33 kJ (332 kcal) |
| celkově | 90,80 g | 89,23 g | 29,93 g | 4 167,99 kJ (995 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Čočku uvaříme ve vodě, před změknutím osolíme. Na pánvi lehce osmahneme cibulku nakrájenou na větší části. Přidáme špenát a dusíme do změknutí. Mezitím osolíme, přidáme prolisovaný česnek (2 stroužky), bazalku a špetku kurkumy. Smícháme s čočkou. Na oleji osmahneme na plátky nakrájený tempeh (sojový produkt). Nekořeníme, nesolíme. Můžeme podávat s bramborem, pečivem či samotné.
Chtěla jsem zkusit uvařit něco svého s tempehem a výsledek se povedl.
Zkuste obměnit koření (jiné bylinky, zázvor, muškátový hřebíček...)
Dobrý nápad,jen tempeh asi nahradím ochuceným tofu
Přidat komentář