Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Zapečená hrachová nádivka
Autor: neznámý
Datum přidání 24.04.2012
Druh receptu Oběd, Příloha, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: 90 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 250 g zeleného suchého hrachu
  • 70 g pohankové kaše instantní
  • 5-6 středně velkých brambor
  • 2 vejce
  • kukuřičná mouka hladká
  • 1 lžička saturejky
  • 1 lžička provensálského koření
  • 1 lžička sladké papriky
  • 2 špetky muškátového oříšku
  • sůl podle chuti
  • máslo na vymazání a pokladení na vrch

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 11,40 g 39,24 g 7,76 g 1 162,99 kJ (278 kcal)
celkově 45,58 g 156,96 g 31,05 g 4 651,98 kJ (1111 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Několikrát propraný hrách přes noc namočíme a uvaříme do měkka. Hrách včetně vody přelijeme do misky, přidáme nastrouhané brambory, koření, vajíčka a pohankovou kaši. Lehce osolíme a podle potřeby zahustíme kukuřičnou mouku. Je-li potřeba a v hrnci, ve kterém jsme hrách vařili, nám nezbylo moc vody, doředíme čerstvou vodou. Vytvoříme si takové bramborákové těsto. Plech vymažeme máslem a rovnoměrně rozprostřeme. Vrstva by neměla být příliš vysoká, déle se pak propéká.  Pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova na 190 až 200 stupňů. Těsně před koncem navrch vložíme pár tenkých plátků másla a necháme dopéct.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Sunriska | 24.04.2012 - 13:20
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Překvapivě chuťově skvělá kombinace!

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty