Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Cuketová nádivka
Autor: neznámý
Datum přidání 24.09.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
20 min
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 celer
  • 1 mrkev
  • 1 cuketa
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžičky majoránky
  • muškátový oříšek
  • špaldová mouka
  • sůl

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 2,98 g 13,37 g 0,59 g 328,81 kJ (79 kcal)
celkově 11,92 g 53,47 g 2,36 g 1 315,23 kJ (314 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Celer a mrkev očistíme. Omytou cuketu rozřízneme podélně a jsou-li semínka příliš velká, vyjmeme. Oloupaný česnek a ostatní zeleninu nastrouháme na jemném struhadle. Nastrouhané suroviny důkladně promícháme s majoránkou a muškátovým oříškem, špaldovou moukou a solí. Během míchání přiléváme vodu a mícháme tak dlouho, dokud nám nevznikne řidší konzistence podobná těstu na bramboráky. Pekáček jemně vymažeme máslem včetně stran. Rozprostřeme těsto a pečeme dozlatova. Doba pečení je závislá na tloušťce pečené nádivky, je proto lepší nedělat ji příliš silnou - max. do 2 cm. 

Tipy na vylepšení

Podáváme s bramborem.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Začne dětem ve školních jídelnách více chutnat?

V rámci pořadu Střepiny na TV Nova proběhla reportáž o nově připravovaných…

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

Další zajímavé recepty