Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Zapečená cuketa v pánvi
Autor: neznámý
Datum přidání 07.01.2014
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
15 min
Doba vaření: 60 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 menší cuketa
  • 2 mrkve
  • 5 žampiónů
  • 50g kukuřice
  • 1/3 pórku
  • 1/2 hrníčku špaldové mouky
  • 1/2 hrníčku cca vody
  • 1 hlavička českého česneku
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžička soli
  • 1/2  lžičky muškátového koření
  • Pro tento recept doporučujeme potraviny

    Postup přípravy

    Nejprve si připravíme zeleninu. Mrkev a neoloupanou cuketu nastrouháme na hrubém struhadle. Pórek a žampiony nakrájíme na plátky. Oloupaný česnek nasekáme nahrubo. Na pánvi, která je vhodná i do trouby rozpálíme olej a krátce na něm orestujeme pórek. Osolíme, přidáme mrkev a žampiony. Promícháme a ještě zhruba 3 minuty restujeme. Nyní si zapneme troubu a předehřejeme ji na 170°C. Dále si v misce promícháme cuketu s moukou, česnekem, kukuřicí a muškátovým oříškem. Lehce osolíme, vlijeme podle potřeby vodu a důkladně promícháme. Cuketovou směs vlijeme na pánev a naposledy promícháme. Pánev už jenom vložíme do trouby. Pečeme pozvolna asi 50 minut. Je důležité, aby jídlo bylo propečené i uprostřed.


    Přidat komentář

    Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
    Chuť Cena Obtížnost

    Užívatelské komentáře

    Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

    Nejnovější články

    Jak jsme na tom s jódem?

    V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

    Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

    NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

    Test quinoy 2024

    Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

    Další zajímavé recepty