Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Cuketové "bramboráky"
Autor: Martin Vozka
Datum přidání 23.08.2014
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 15 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 2 střední cukety
  • palička česneku
  • sůl
  • pepř
  • kurkuma
  • 1 hrst majoránky
  • 200 - 300 gr hladké mouky

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Připravují se stejně jako bramboráky, jen je potřeba dát více mouky (množství je orientační) a nedělat tenké placky - cuketa se zcvrkne a z tenké placky zůstane mřížka. Pokud se těsto udělá z 1/2 brambory 1/2 cuketa, už je vše stejně jako u bramboráků a dají se dělat i tenké placičky a nemusí se dávat tolik mouky. Škrob z brambor stačí. Cukety jsem neloupal, jen jsem vyndal dužinu se semínky. Asi bych příště přidal ovesné vločky, aby se nemuselo dávat tolik mouky.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Sunriska | 24.08.2014 - 18:45

Včera jsem dělala k večeři bramboráky z dýně, brambor a s pohankovou moukou a také držely krásně pohromadě i bez vejce. ;) A moc jsme si pochutnali! Chce to ještě kvalitnější pánev - vždy mi stačil pouze lupínek kokosového oleje..:)

Nejnovější články

Vegetariánské pokrmy

V Černých ovcích jsme se podívali na složení, chuť a vůni vegetariánských…

Zakysané mléčné výrobky

Divák A DOST! zaslal podnět s tím, že mlékárny ředí podmáslí obyčejným mlékem.…

EU začíná testovat nová pravidla pro „dvojí kvalitu“

Loni se „české“ téma tzv. dvojí kvality potravin dostalo do povědomí i za…

Další zajímavé recepty