Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Lilkové lasagne
Autor: Svět zdraví
Datum přidání 24.07.2016
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: 45 min
Počet porcí: 2 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 velký lilek
  • 500 g rajčat
  • 2 ks mozzarelly light
  • 20 lístků bazalky
  • 4 stroužky česneku
  • 1 malá cibule
  • 1 lžíce javorového sirupu
  • 1 lžíce olivového oleje

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 18,19 g 40,66 g 17,60 g 1 707,06 kJ (408 kcal)
celkově 36,38 g 81,33 g 35,20 g 3 414,12 kJ (815 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Lilek nakrájíme na kolečka a rozprostřeme na větší prkénko. Každý kus dostatečně posolíme a necháme "vypotit" aby se lilek zbavil přebytečné hořkosti. Asi po 20 minutách setřeme tekutinu i sůl papírovou utěrkou. Připravíme si omáčku z rajčat. Rajčata spaříme horkou vodou a oloupeme z nich slupku. Nakrájíme je na malé kousky. Na pánvi rozehřejeme olej a orestujeme na něm najemno pokrájenou cibuli a česnek. Přidáme rajčata, osolíme, opepříme a osladíme sirupem, dle chuti. Dusíme pod pokličkou, dokud se z rajčat neodpaří přebytečná tekutina. Do vymazaného pekáčku klademe střídavě plátky lilku a plátky mozzarelly. Vždy potřeme každou vrstvu omáčkou a položíme na ni lístek bazalky. Poslední vrstva by měla končit sýrem. Na závěr vlijeme do pekáčku zbylou omáčku a dáme do trouby zapéct cca na 30 - 35 minut. Každou porci lasagní před podáváním přelijeme omáčkou.

Příběh receptu

Recept pochází z www.svet-zdravi.cz 

 

Tipy na vylepšení

Pokud máte rádi maso, můžete si kousky libového masa do receptu přidat.

Je velmi důležitý nejen při detoxikaci organismu, dokonce i snižuje cholesterol, podporuje funkci jater a pomáhá proti kožním onemocněním. Lilek obsahuje velké množství vlákniny. Z 90 % ho tvoří voda. Pomůže vám tedy ke krásné a svěží pleti.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Pro veřejnost přístupnější proces hodnocení rizik v potravinovém řetězci

Vědci a občané budou mít přístup ke klíčovým informacím ohledně bezpečnosti…

Veterinární inspektoři prověřují polské hovězí maso při mimořádných kontrolách.

Ministerstvo zemědělství (MZe) obdrželo informace, podle kterých maso z…

Další snižování používání antibiotik u zvířat

Strategický plán Ministerstva zemědělství počítá s dalším snižováním používání…

Další zajímavé recepty