Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Zapečená lodička z lilku
Autor: neznámý
Datum přidání 06.06.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
20 min
Doba vaření: 45 min
Počet porcí: 2 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 lilek
  • 1 rajče
  • 1/2 červené papriky
  • 100 g tvrdého sýra
  • 2-3 lžíce bílého jogurtu
  • 2-3 stroužky česneku
  • 1 vejce
  • bylinky - petrželka, libeček, bazalka
  • olivový olej
  • sůl

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 25,96 g 49,42 g 24,63 g 1 985,83 kJ (474 kcal)
celkově 51,92 g 98,84 g 49,27 g 3 971,66 kJ (949 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Omyté lilky podélně rozpůlíme a opatrně z nich vydlabeme dužninu. Vnitřek potřeme olivovým olejem, prolisovaným česnekem a lehce osolíme. V misce si smícháme na drobné kostičky pokrájené rajče a papriku. Přidáme kousky dužniny, nastrouhaný sýr, vejce a jogurt. Zároveň vmícháme i bylinky a podle chuti osolíme. Vnitřky lilků naplníme dobře promíchanou směsí. Lodičky přendáme na malý plech vyložený pečícím papírem a pečeme při 200°C asi 45 minut.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

kattusskka | 29.07.2015 - 20:06
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

:)

Nejnovější články

Speciální daň na slazené nápoje?

Už jste slyšeli o dani na cukr, sůl či tuk? myslíte si, že by to mohl být…

Jaká je nejzdravější strava?

Není univerzální zdravá dieta! Ano jsou univerzální živiny, ale jejich…

BIO potravina roku 2024

PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců vyhlašuje soutěž Nejlepší biopotravina roku…

Další zajímavé recepty