Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Bezlepkový rýžový dezert
Autor: Eva
Datum přidání 16.10.2013
Druh receptu Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
30 min
Doba vaření: 30 min
Počet porcí: neuvedeno
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

1 l vody
4-6 lžic rýžové krupičky
2 lžíce rýžového sirupu
1/2 lžičky skořice
1 lžička karobu

Na ozdobu:

4 - 6 jablek
rozinky
kokos
opražená slunečnicová semínka

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Uvedeme do varu 1 litr vody a za stálého míchání metličkou přisypáváme rýžovou krupičku na hustší kaši. Přidáme skořici a rýžový sirup dle chuti. Ale musíme počítat, že po přidání sirupu nám kaše zřídne, takže s tím musíme počítat dopředu a nasypat více. Potom na velmi mírném ohni necháme probublávat do změknutí rýžové krupičky. Zdá-li se nám, že je to příliš husté, přidáme vodu během varu. Kaše by měla mít pudinkovou hustotu. Chceme-li barevný dezert, vaříme část kaše s karobem. Do pohárků nalijeme střídavě tmavou a světlou kaši. Na vrch ozdobíme jablíčky podle návodu a posypeme opraženými slunečnicovými semínky. Z jablíček vykrájíme jádřince a se slupkou je nakrájíme na slabé plátky, rozinky namočíme předem cca na 1 hodinu a propereme. Jablíčka smícháme s kokosem a rozinkami a v troubě je na malém plechu rozdusíme.

Tipy na vylepšení

Pro ty z vás, co nemají alergii na lepek doporučuji na dno pohárku rozdrobit doma upečené sušenky (recept na ně najdete v mých receptech) nebo piškoty.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Speciální daň na slazené nápoje?

Už jste slyšeli o dani na cukr, sůl či tuk? myslíte si, že by to mohl být…

Jaká je nejzdravější strava?

Není univerzální zdravá dieta! Ano jsou univerzální živiny, ale jejich…

BIO potravina roku 2024

PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců vyhlašuje soutěž Nejlepší biopotravina roku…

Další zajímavé recepty