Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Domácí chléb s oříšky
Autor: neznámý
Datum přidání 16.09.2012
Druh receptu Oběd, Snídaně, Svačina, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: 35 min
Počet porcí: 12 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 400 g špaldové hladké mouky
  • 200 g špaldové hrubé mouky
  • 50 g otrub (kukuřičné, pšeničné,...)
  • 320 ml vlažné vody
  • 2 hrsti vlašských oříšků
  • 1 hrst slunečnicových semínek
  • 1 hrst rozinek
  • 20 g droždí
  • 1 lžička soli

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 8,30 g 43,06 g 8,53 g 1 201,65 kJ (287 kcal)
celkově 99,61 g 516,75 g 102,31 g 14 419,85 kJ (3444 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Sypké směsi důkladně promícháme v misce. Uprostřed vytvoříme důlek, do kterého nadrobíme droždí. Zalijeme vlažnou vodou a vařečkou zpracujeme v těsto. Hněteme tak dlouho, dokud se vše pěkně nespojí. Těsto překlopíme do formy vyložené pečícím papírem, která je tvarem vhodná na pečení chleba. Chléb lehce poprášíme moukou, překryjeme utěrkou a necháme kynout na teplém místě. Postačí okolo 45 minut. Jakmile se nám těsto pěkně zvedne, vložíme do předem vyhřáté trouby na 200 stupňů. Chleba pečeme s plecháčkem plný vody, který umístíme na dno trouby. Za 35-40 minut chléb vyndáme z trouby a ihned vyjmeme z formy. Necháme pozvolna chladnout. Chléb je hotový, pokud na něho lehce poklepeme z vrchu - měl by znít "dutě". 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Nebojte se drůbežího masa a vajec!

Vysocepatogenní ptačí chřipka se sice šíří Evropou, ale kromě zdražování z…

Givtí pomocník

Proměňte vaše každodenní nákupy na internetu v dobrý skutek. Vás to nic nestojí…

Máte rádi utopence?

Domácí nebo kupované? Ať tak či tak, tak vždy záleží nejen na kvalitě uzeniny,…

Další zajímavé recepty