| Autor: | Lucka |
| Datum přidání | 27.08.2011 |
| Druh receptu | Oběd, Večeře |
| Doba přípravy surovin: |
15 min |
| Doba vaření: | 20 min |
| Počet porcí: | 2 ks |
| Přibližná cena: | neuvedena |
| Chuť: | nehodnoceno |
| Cena: | nehodnoceno |
| Obtížnost: | nehodnoceno |
|
Přidat vlastní foto
|
|
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Olio extra vergine di oliva
Extra panenský olivový olej
Olio di sansa di oliva
Olivový olej z pokrutin
| Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
| 1 porce | 20,94 g | 20,15 g | 6,11 g | 897,44 kJ (214 kcal) |
| celkově | 41,88 g | 40,30 g | 12,22 g | 1 794,88 kJ (429 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Kuřecí řízky si lehce osolíme, pánvičku potřeme olivovým olejem, přidáme nadrobno pokrájený řapíkatý celer a s masem orestujeme. Přimícháme kuličky zelených vinných hroznů - je lepší je rozpůlit a nejlépe i vydlabat jadérka. Zakápneme trochou vinného octa, přimícháme bylinky. Podle masíčka - až bude dostatečně propečené - poznáme, že je hotovo. Nakonec přidáme na dozdobení a ovonění čerstvou bazalku. Pro pestrost můžeme namíchat i tmavé hrozno se zeleným. K jídlu můžeme podávat rozpečené bagetky se sýrem.
Přidat komentář