Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Kuřecí plátky na hroznech
Autor: Lucka
Datum přidání 27.08.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
15 min
Doba vaření: 20 min
Počet porcí: 2 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

 

  • 200 g kuřecích řízků
  • 200 g hroznového vína
  • řapíkatý celer
  • vinný ocet
  • bazalka
  • tymián/jiné bylinky
  • olivový olej
  • sůl

 

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 20,94 g 20,15 g 6,11 g 897,44 kJ (214 kcal)
celkově 41,88 g 40,30 g 12,22 g 1 794,88 kJ (429 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Kuřecí řízky si lehce osolíme, pánvičku potřeme olivovým olejem, přidáme nadrobno pokrájený řapíkatý celer a s masem orestujeme. Přimícháme kuličky zelených vinných hroznů - je lepší je rozpůlit a nejlépe i vydlabat jadérka. Zakápneme trochou vinného octa, přimícháme bylinky. Podle masíčka - až bude dostatečně propečené - poznáme, že je hotovo. Nakonec přidáme na dozdobení a ovonění čerstvou bazalku. Pro pestrost můžeme namíchat i tmavé hrozno se zeleným. K jídlu můžeme podávat rozpečené bagetky se sýrem.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

dTest: Každá druhá vinná klobása v testu neuspěla

Vzhledem k oblíbenosti vinných klobás na vánočních stolech Čechů, přebíráme a…

Poslední nákupy bez stresu

Ani nákup těsně před Štědrým dnem nemusí být noční můra. Klíčem je připravit se…

ZERO WASTE dárky ze spíže

Stop zbytečnostem! Neplýtvejte a obdarujte své blízké dárkem s příběhem. Jedlé…

Další zajímavé recepty