Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Drožďová gulášová polévka
Autor: Lucka
Datum přidání 25.07.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 2 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

 

  • 3 brambory
  • 1 stroužek česneku
  • 2 kostky droždí
  • 1 hovězí bujon Bioline
  • 1 menší cibule
  • olej
  • špetka majoránky, kmín, sůl
  • sladká paprika
  • kdo chce, přidá hovězí maso nebo kvalitní uzeninu (nedávala jsem)

 

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Nejprve si na oleji nechám osmahnout do zhnědnutí jemně nakrájenou cibulku, potom přiliju asi 1 litr vody, přidám na kostičky pokrájené brambory a jednu kostičku hovězího bujonu Bioline a nechám vše společně vařit. Když jsou brambory už měkké, přidám k polévce česnek, špetku mleté papriky, majoránku, trochu kmínu a osolím. Promíchám a ztlumím, nechám spolu ještě asi 10 minut provařit, potom vypnu a nechám dojít.Podáváme s chlebem nebo pečivem.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

mamoa@ | 25.07.2012 - 18:07

Kam se podělo droždí???

Sunriska | 25.07.2012 - 18:07
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Droždí bych dala hned k té cibulce, na pánvi se rozteče a pak bych ho přilila k uvařených bramborám. Jednou se mi už taková polévka povedla, když jsem drožďové knedlíčky málo zahustila a úplně se mi rozvařily..:D Ale i tak byla dobrá..:)

Nejnovější články

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Legionella: Tichý zabiják vody

I přes velmi přísné vyhlášky a limity může dojít ke kontaminaci vody.…

Další zajímavé recepty