Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Zálesácké kuřecí
Autor: Lucka
Datum přidání 01.08.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
20 min
Doba vaření: 50 min
Počet porcí: 2 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

 

  • 150g kuřecího masa nakrájené na kostičky
  • Směs hub (můžou být i sušené)
  • 1 zakysaná smetana
  • 1 lžíce másla  (BIO)
  • 1 cibulka
  • 1 houbový bujon (bez glutamátů)
  • trocha hladké mouky (BIO)
  • nasekaný kopr
  • kmín
  • olivový olej
  • sůl

 

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Na oleji necháme zesklovatět cibulku, k té si potom přidám nakrájené houbičky - máme domácí sbírané:-) Podlijeme jej vodou a přidáme houbový bujon, osolíme a dochutíme a necháme pod pokličkou podusit - já dělám asi 3/4 hodinky. Kuřecí kostičky si orestujeme vedle na pánvičce, až bude maso hotové, přidáme ho ke směsi k houbám, mezitím si smícháme hladkou mouku se šlehačkou/smetanou a opatrně vlijeme k masu, vše nechávám aspoň 15 min ještě povařit, pro zjemnění přidáme nakonec kousek (BIO) kvalitního másla, dochutíme kmínem a najemno nakrájeným koprem. Hotovou omáčku s masem podáváme ke knedlíčkům nebo bramborám.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

dTest: Každá druhá vinná klobása v testu neuspěla

Vzhledem k oblíbenosti vinných klobás na vánočních stolech Čechů, přebíráme a…

Děkujeme vám, FÉROVÍ čtenáři!

Děkujeme za vaši přízeň! Pojďme se ohlédnout za největšími úspěchy roku 2025 –…

Poslední nákupy bez stresu

Ani nákup těsně před Štědrým dnem nemusí být noční můra. Klíčem je připravit se…

Další zajímavé recepty