| Autor: | Lucka |
| Datum přidání | 01.08.2011 |
| Druh receptu | Oběd, Večeře |
| Doba přípravy surovin: |
20 min |
| Doba vaření: | 50 min |
| Počet porcí: | 2 ks |
| Přibližná cena: | neuvedena |
| Chuť: | nehodnoceno |
| Cena: | nehodnoceno |
| Obtížnost: | nehodnoceno |
|
Přidat vlastní foto
|
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Olio extra vergine di oliva
Extra panenský olivový olej
Olio di sansa di oliva
Olivový olej z pokrutin
Pilos Smetana kysaná
Smetana kysaná pochoutková. Obsah tuku min. 16%.
Na oleji necháme zesklovatět cibulku, k té si potom přidám nakrájené houbičky - máme domácí sbírané:-) Podlijeme jej vodou a přidáme houbový bujon, osolíme a dochutíme a necháme pod pokličkou podusit - já dělám asi 3/4 hodinky. Kuřecí kostičky si orestujeme vedle na pánvičce, až bude maso hotové, přidáme ho ke směsi k houbám, mezitím si smícháme hladkou mouku se šlehačkou/smetanou a opatrně vlijeme k masu, vše nechávám aspoň 15 min ještě povařit, pro zjemnění přidáme nakonec kousek (BIO) kvalitního másla, dochutíme kmínem a najemno nakrájeným koprem. Hotovou omáčku s masem podáváme ke knedlíčkům nebo bramborám.
Přidat komentář