Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Jáhelník se švestkami
Autor: lupilup@
Datum přidání 19.06.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: 70 min
Počet porcí: 6 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 250 g jáhel
  • 250 g sušených švestek nebo 500 g čerstvých
  • 1 litr mléka
  • 120 g třtinového cukru 
  • 2 vejce 
  • 30 g másla 
  • špetka soli, citrónová kůra
  • máslo na vymazání

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 10,08 g 64,49 g 12,25 g 1 651,63 kJ (394 kcal)
celkově 60,51 g 386,97 g 73,48 g 9 909,80 kJ (2367 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Sušené švestky namočíme na hodinu v teplé vodě. Pokud máme švestky čerstvé, tak je omyjeme, odpeckujeme a překrojíme na poloviny. Jáhly spaříme třikrát vařící vodou, aby nebyly hořké a nasypeme je do hrnce se studeným mlékem. Přidáme špetku soli a na mírném ohni za občasného míchání uvaříme kaši. Žloutky oddělíme od bílků a z bílků ušleháme tuhý sníh. Do hotové jáhlové kaše vmícháme cukr, máslo, citrónovou kůru, žloutky a sníh z bílků. Nakonec vmícháme švestky. Pekáček vymažeme máslem a naplníme připravenou směsí. Zapékáme ve středně vyhřáté troubě při teplotě 180 °C asi 45 minut.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

dTest: Každá druhá vinná klobása v testu neuspěla

Vzhledem k oblíbenosti vinných klobás na vánočních stolech Čechů, přebíráme a…

Konec svátečního plýtvání

Po Vánocích bývá lednice plná. Nenechte to dojít do koše! Máme pro vás rychlé a…

Děkujeme vám, FÉROVÍ čtenáři!

Děkujeme za vaši přízeň! Pojďme se ohlédnout za největšími úspěchy roku 2025 –…

Další zajímavé recepty