Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Hlívový guláš s pohankou
Autor: happy.lenulka@
Datum přidání 05.03.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 2 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

Guláš:
  • 2 cibule
  • 3 střední brambory
  • 30 dkg hlívy
  • sůl
  • pepř
  • vývar
  • uzená paprika
  • olej
  • mouku na zahuštění (žitná, jemně mletá)
Pohanka:
  • 1 díl pohanky
  • 1,5 dílu vody
  • vegeta bez glutamátu
  • lžíce oleje

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Na oleji opečeme dozlatova nakrájenou cibulku. Poté zasypte paprikou a  chvilku opečte. Přidejte na kostičky nakrájené brambory a hlívu. Zase chvíli opékejte. Poté zalijte vývarem, osolte, opepřete a vařte do změknutí brambor a hlívy. Poté dochuťte a zahustěte moukou. Pokud máte rádi maso, tak přidejte nakrájenou dobrou klobásku. Pohanku propláchněte teplou vodou. Poté dejte do hrnce a zalijte vodou. Přidejte olej a trošku vegety (nemusí být, stačí sůl, ale mě přijde, že má pak pohanka lepší chuť). 3 minuty vařte a pak vypněte a nechte v zavřeném hrnci 30 minut dojít.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

alena.prchlikova@ | 19.03.2016 - 06:55

Moc dobré, jen bych radila tomu, kdo bude zahušťovat moukou, dát ji hned na začátku přípravy, před přidáním vývaru, podobně jako jíšku. Mouka se musí 20 minut vařit.

sharunka03 | 18.03.2016 - 21:51
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Výborné jídlo, takové prosté a moc dobré. Určitě se k tomuto receptu ještě vrátím a ne jednou :-)

karča | 5.03.2012 - 17:14
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Tak jsem ho dělala podle svých možností a surovin a bomba! Cibulku na sádle, česnek, sladká paprika, mrkev na kolečka, hlíva, podusila, přidala rajský protlak, ochutila (bylinky, ume-ocet, pepř, sůl). Mňamka.

karča | 5.03.2012 - 17:14

ještě brambor do toho, pohanku nemám, jedla jen tak nebo s chlebem.

karča | 5.03.2012 - 17:14

...a zahustila Kuzu.

Nejnovější články

Nebojte se drůbežího masa a vajec!

Vysocepatogenní ptačí chřipka se sice šíří Evropou, ale kromě zdražování z…

Givtí pomocník

Proměňte vaše každodenní nákupy na internetu v dobrý skutek. Vás to nic nestojí…

Máte rádi utopence?

Domácí nebo kupované? Ať tak či tak, tak vždy záleží nejen na kvalitě uzeniny,…

Další zajímavé recepty