Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Karbenátky z červené řepy
Autor: happy.lenulka@
Datum přidání 07.02.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 2 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 středně velká červená řepa
  • jemné ovesné vločky
  • 1 vejce
  • sůl
  • majoránka
  • 2 stroužky česneku
  • 1 malá cibulka
  • 100 g brambor

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 13,14 g 51,36 g 6,27 g 1 346,78 kJ (322 kcal)
celkově 26,28 g 102,71 g 12,53 g 2 693,55 kJ (643 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Červenou řepu oloupeme a nastrouháme najemno. Přidáme 1 vejce, sůl, majoránku, prolisované stroužky česneku a nadrobno nakrájenou cibulku. Zamícháme. Teď přisypeme na jemno namleté (nebo koupené jemné) ovesné vločky - množství tolik, aby šly tvořit karbenátky a nerozpadaly se. Záleží na vodnatosti řepy (je to podobné jako u bramboráků). Hotové karbenátky pečeme v troubě na pečícím papíře.

Tipy na vylepšení

Jako přílohu je vhodné použít brambory a k tomu ještě nějakou syrovou zeleninu. Např. opečené brambory, kysané zelí a trochu houbové čalamády.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Legionella: Tichý zabiják vody

I přes velmi přísné vyhlášky a limity může dojít ke kontaminaci vody.…

Další zajímavé recepty