Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Houbové rizoto z hlívy
Autor: neznámý
Datum přidání 18.08.2010
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 40 min
Počet porcí: 3 ks
Přibližná cena: 30 Kč
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • rýže natural či celozrnná
  • hlíva (či jiná houba)
  • větší cibule
  • kmín či Mahá koření
  • sůl
  • pepř
  • tofu (nemusí být)
  • sušená rajčata (nebo čerstvá cherry)
  • lněné semínko

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 9,30 g 70,97 g 3,93 g 1 409,06 kJ (337 kcal)
celkově 27,90 g 212,90 g 11,78 g 4 227,17 kJ (1010 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Osmahneme cibulku a přidáme hlívu. Osolíme, přidáme kmín či mahá koření a smažíme doměkka. Přidáme tofu (pokud chceme) a až je osmahnuté, přidáme rýži a lněné semínko. Opepříme a přidáme nakrájená sušená rajčata. Pokud přidáme čerstvá, vložíme je po tofu. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Milada | 18.08.2010 - 13:33

Mám ráda houby a tento recept jsem zkusila. Také s variantou nahrazení rýže Kus-Kusem.

e.tuto@ | 18.08.2010 - 13:33
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

karel.lebeda@ | 18.08.2010 - 13:33
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Jana H. | 18.08.2010 - 13:33
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Hlívu jsem vařila poprvé, v rizotu nám moc chutnala, tofu jsem nedávala.

lebhi36@ | 18.08.2010 - 13:33
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Také jsem hlívu připravoval poprvé. A určitě ne naposled. Sám nemám rád když mé recepty někdo upravuje, ale s prominutím jsem kápnul trochu shoyu. Velmi zdařilý recept!!!(i bez tý sojovky) Děkuju e.tuto@ za něj!

lebhi36@ | 18.08.2010 - 13:33

Také jsem hlívu připravoval poprvé. A určitě ne naposled. Sám nemám rád když mé recepty někdo upravuje, ale s prominutím jsem kápnul trochu shoyu. Velmi zdařilý recept!!!(i bez tý sojovky) Děkuju e.tuto@ za něj!

lebhi36@ | 18.08.2010 - 13:33
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Nejnovější články

Dvojí kvalita potravin a jak to s ní bude dál?

Téma dvojí kvality potravin se řeší už delší dobu. V roce 2018 s tímto…

Začalo platit nové značení piv

Od prosince 2018 oficiálně začala platit nová vyhláška, která upravila značení…

Kapr od Rohlíku

I rohlík si pro vás připravil pár receptů nejen na Štědrovečerní stůl.

Další zajímavé recepty