| Autor: | neznámý | 
| Datum přidání | 04.02.2014 | 
| Druh receptu | Oběd, Večeře | 
| Doba přípravy surovin:  | 
					30 min | 
| Doba vaření: | 30 min | 
| Počet porcí: | 6 ks | 
| Přibližná cena: | neuvedena | 
| Chuť: | nehodnoceno | 
| Cena: | nehodnoceno | 
| Obtížnost: | nehodnoceno | 
| 
						
							 Přidat vlastní foto 
						
					 | 
				|
				
				
				
				
				
		Přes noc namočíme cizrnu. V hrnci rozpálíme sezamový olej a nadrobno pokrájenou cibulku necháme zesklovatět. Očištěnou mrkev nastrouháme na hrubém struhadle a přidáme k cibulce. Chvíli společně restujeme. Poté přidáme třtinový cukr a necháme ho lehce zkaramelizovat. Dále poprášíme paprikou a mícháme na odstaveném ohni, dokud nám nepovolí barvu. V této chvíli přidáme drcený kmín, zcezenou cizrnu, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Mezitím si v hrníčku promícháme rýžovou mouku s vodou a hlívu pokrájíme na malé kousky. Jakmile je cizrna téměř měkká, vlijeme záklechtku a osolíme. Za občasného míchání dovaříme. Sušenou majoránku promneme mezi prsty, aby se rozvoněla. Jakmile vypneme vařič ochutíme majoránkou a popřípadě dosolíme.
Přidat komentář