Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Kuřecí prsa na cibuli a zelenině s kuskusem
Autor: neznámý
Datum přidání 12.01.2013
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
1 min
Doba vaření: 10 min
Počet porcí: 1 ks
Přibližná cena: 60 Kč
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 30 g kuskusu
  • 140 g kuřecích prsou
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 360 g zeleniny (mrkev, červená paprika, kedlubna, tvrdé části pekingského salátu, brokolice)
  • 1 cibule
  • 130 g řapíkatého celeru
  • koření dle chuti (sůl, pepř, bylinkové směsi)

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 40,77 g 44,64 g 12,80 g 1 929,50 kJ (461 kcal)
celkově 40,77 g 44,64 g 12,80 g 1 929,50 kJ (461 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

V misce si připravíme dle návodu kuskus. Maso, zeleninu a cibuli nakrájíme na větší kousky. Na pánev dáme lžíci olivového oleje a zahřejeme. Přidáme na hrubo pokrájenou cibul a smažíme do sklovata (ne do hněda). Na cibuli dáme prsíčka a zarestujeme, poté lehce osolíme a opepříme. Přidáme zeleninu, kuskus a dochutíme bylinkami. Vše krátce pod pokličkou podusíme, ale pozor, aby se zelenina nerozvařila. Na konec vmícháme na jemno pokrájený řapíkatý celer.

Tipy na vylepšení

Místo kuřecích prsou můžeme použít tofu.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Svatomartinské hody a vína: Když tradice chutná

Martinská husa, mladé víno a starobylé zvyky – svatomartinské oslavy spojují…

Kvalitní pánev - základ každé kuchyně

Nový test nezávislého časopisu dTest podrobil šestnáct běžně dostupných pánví s…

Dýně 100x jinak

Od konce září na nás dýně koukají ze zahrad i trhů a bez dýňové polévky by…

Další zajímavé recepty