Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Rýžovo-švestkové knedlíčky
Autor: eoon@
Datum přidání 21.10.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

 

  • 400g uvařené cizrny
  • 120g uvařené rýže
  • 100g sušených švestek
  • 1 vejce
  • strouhanka
  • špetka bylinek
  • olivový olej
  • trocha rýžové mouky
  • voda
  • sůl

 

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Rýži a cizrnu si předem uvařím a nechám vychladnout, lépe se tvarují kuličky a drží pohromadě. Pokrájím si na malé kousky sušené švestky, zaliji vodou a povařím. Do misky dám uvařenou a vychladlou cizrnu s rýži, vejce a přidám švestky včetně vody. Osolíme a ochutíme kořením podle chuti, dále přidám strouhanku (uvidíte sami podle konzistence) a zahustím. Důkladně promačkám na jemnou hmotu.Potom si navlhčenýma rukama vytvoříme z hmoty malé kuličky/knedlíčky a vyskládám na pekáček, podlijeme mírně vodou (pozor aby se nevypařila), pokapeme olivovým olejem a upečeme dokřupava nebo uvaříme ve vodě. Kuličky, ale před tím obalíme v rýžové mouce. Když jsou hotové, rovnou je podáváme třeba s brambrovou kaší.

Tipy na vylepšení

Tenhle nápad vznikl, když jsem nechtěla klasické maso "špikované" švestkami a mělo docela úspěch:-) Možná lze zkusit i jiné druhy sušeného ovoce, třeba nesiřené meruňky, rozinky apod.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Zmrzlinové osvěžení

Je léto, je teplo, svítí sluníčko a k tomu zmrzlina prostě patří. Kde se…

Když člověk ovlivní přirozenou evoluci…

nejen v Brně si připomínáme 200 let od narození otce genetiky. Na výstavu zve i…

Biopotravina roku 2022

Klání o nejlepší českou biopotravinu mění název jen na BIOPOTRAVINU. Přeci…

Další zajímavé recepty