Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Rýžovo-švestkové knedlíčky
Autor: eoon@
Datum přidání 21.10.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

 

  • 400g uvařené cizrny
  • 120g uvařené rýže
  • 100g sušených švestek
  • 1 vejce
  • strouhanka
  • špetka bylinek
  • olivový olej
  • trocha rýžové mouky
  • voda
  • sůl

 

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Rýži a cizrnu si předem uvařím a nechám vychladnout, lépe se tvarují kuličky a drží pohromadě. Pokrájím si na malé kousky sušené švestky, zaliji vodou a povařím. Do misky dám uvařenou a vychladlou cizrnu s rýži, vejce a přidám švestky včetně vody. Osolíme a ochutíme kořením podle chuti, dále přidám strouhanku (uvidíte sami podle konzistence) a zahustím. Důkladně promačkám na jemnou hmotu.Potom si navlhčenýma rukama vytvoříme z hmoty malé kuličky/knedlíčky a vyskládám na pekáček, podlijeme mírně vodou (pozor aby se nevypařila), pokapeme olivovým olejem a upečeme dokřupava nebo uvaříme ve vodě. Kuličky, ale před tím obalíme v rýžové mouce. Když jsou hotové, rovnou je podáváme třeba s brambrovou kaší.

Tipy na vylepšení

Tenhle nápad vznikl, když jsem nechtěla klasické maso "špikované" švestkami a mělo docela úspěch:-) Možná lze zkusit i jiné druhy sušeného ovoce, třeba nesiřené meruňky, rozinky apod.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Kontaminace čerstvého mléka!

Riziko z potravin Mikrobiální kontaminace čerstvého mléka baleného do PET lahví…

Pozitivní zprávy

Chceme lidi naučit nakupovat vždy ty nejkvalitnější potraviny...hlavní moto…

Jak podpořit dětskou soustředěnost?

Se začátkem nového školního roku si děti zase museli zvyknout na pravidelný…

Další zajímavé recepty