Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Rizoto se špenátem
Autor: neznámý
Datum přidání 24.06.2010
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 35 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 2 hrníčky rýže
  • 4 hrníčky vody
  • 1 ks jarní cibulky
  • 250g mražené zeleniny
  • 4 bobkové listy
  • 5 špalíčků sekaného špenátu
  • máslo
  • sůl 
  • směs bylinek

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 13,55 g 104,87 g 2,18 g 2 068,98 kJ (494 kcal)
celkově 54,19 g 419,48 g 8,73 g 8 275,90 kJ (1977 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Ve větším hrnci na malé lžičce másla krátce orestujeme rýži s bobkovým listem, dokud zrnka nezbělají. Zalijeme vodou, přikryjeme pokličku a vaříme na mírném ohni podle návodu na obale. V hluboké teflonové pánvi rozpustíme máslo, na kterém orestujeme jarní cibulku dozlatova, přidáme mraženou zeleninu, sekaný špenát a osolíme. Vaříme pod poklicí za občasného míchání, dokud zelenina se špenátem nezměkne. Z uvařené rýže vyndáme bobkové listy, přidáme směs bylinek a řádně zamícháme. Hotové jídlo můžeme ozdobit nasekanou pažitkou, nastrouhaným sýrem či hoblinami z parmazánu.

Příběh receptu

Rýže, podobně jako těstoviny, je vhodným základem pro mnoho různých pokrmů. Obvykle než se začíná rýže vařit v hrnci, ji nejprve lehce opečeme na pánvi. Je to jedna z variant, jak si tuto pochutinu vylepšit jak vzhledově, tak i chuťově. Tento pokrm je velice rychlý, a proto se hodí nejen jako hlavní jídlo k obědu, ale také i pro hladové strávníky k večeři. Ještě je potřeba zmínit, že rýže se vaří v poměru 1:2. Chceme-li uvařit jeden hrníček rýže, budeme potřebovat dva hrníčky vody.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

kattusskka | 23.05.2015 - 12:34
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

macinka | 24.06.2010 - 20:43

zelisko | 24.06.2010 - 20:43
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Takovou rychlou dobrotku jsem dlouho neměla, fakt super

Pavlouš | 24.06.2010 - 20:43

Co je to špalíček špenátu prosím?

Dita | 24.06.2010 - 20:43

To je nasekaný špenát ale je slisovanej do špalíčků, vypadá jako třeba brikety jen v menším provedení. http://www.chemievjidle.cz/mrazena-zelenina/chopped-spinach-ardo-mid-europe

Pavlouš | 24.06.2010 - 20:43

Děkuji, za odpověď, tak takového špenátu jsem si zatím nikde nevšimla, musím na něj zaměřit pozornost :) Nakonec jsem tam natrhala něco přes deset deka čerstvého, myslím, že se tím nic nezkazilo, protože nám všem chutnalo :)

Nejnovější články

Je nám líto ...

Rohlík.cz bohužel musel zrušit semafórky u Éček. Ale možnost podívat se na…

Pozor na šproty!!!

Tisková zpráva SVS ze dne 15. 7. 2019 – stahují se z trhu uzené šproty v oleji,…

Himalájská sůl

Himalájská sůl - zázrak, nebo předražený nesmysl?

Další zajímavé recepty