Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Rizoto se špenátem
Autor: neznámý
Datum přidání 24.06.2010
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 35 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 2 hrníčky rýže
  • 4 hrníčky vody
  • 1 ks jarní cibulky
  • 250g mražené zeleniny
  • 4 bobkové listy
  • 5 špalíčků sekaného špenátu
  • máslo
  • sůl 
  • směs bylinek

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 13,55 g 104,87 g 2,18 g 2 068,98 kJ (494 kcal)
celkově 54,19 g 419,48 g 8,73 g 8 275,90 kJ (1977 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Ve větším hrnci na malé lžičce másla krátce orestujeme rýži s bobkovým listem, dokud zrnka nezbělají. Zalijeme vodou, přikryjeme pokličku a vaříme na mírném ohni podle návodu na obale. V hluboké teflonové pánvi rozpustíme máslo, na kterém orestujeme jarní cibulku dozlatova, přidáme mraženou zeleninu, sekaný špenát a osolíme. Vaříme pod poklicí za občasného míchání, dokud zelenina se špenátem nezměkne. Z uvařené rýže vyndáme bobkové listy, přidáme směs bylinek a řádně zamícháme. Hotové jídlo můžeme ozdobit nasekanou pažitkou, nastrouhaným sýrem či hoblinami z parmazánu.

Příběh receptu

Rýže, podobně jako těstoviny, je vhodným základem pro mnoho různých pokrmů. Obvykle než se začíná rýže vařit v hrnci, ji nejprve lehce opečeme na pánvi. Je to jedna z variant, jak si tuto pochutinu vylepšit jak vzhledově, tak i chuťově. Tento pokrm je velice rychlý, a proto se hodí nejen jako hlavní jídlo k obědu, ale také i pro hladové strávníky k večeři. Ještě je potřeba zmínit, že rýže se vaří v poměru 1:2. Chceme-li uvařit jeden hrníček rýže, budeme potřebovat dva hrníčky vody.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

kattusskka | 23.05.2015 - 12:34
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

macinka | 24.06.2010 - 20:43

zelisko | 24.06.2010 - 20:43
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Takovou rychlou dobrotku jsem dlouho neměla, fakt super

Pavlouš | 24.06.2010 - 20:43

Co je to špalíček špenátu prosím?

Dita | 24.06.2010 - 20:43

To je nasekaný špenát ale je slisovanej do špalíčků, vypadá jako třeba brikety jen v menším provedení. http://www.chemievjidle.cz/mrazena-zelenina/chopped-spinach-ardo-mid-europe

Pavlouš | 24.06.2010 - 20:43

Děkuji, za odpověď, tak takového špenátu jsem si zatím nikde nevšimla, musím na něj zaměřit pozornost :) Nakonec jsem tam natrhala něco přes deset deka čerstvého, myslím, že se tím nic nezkazilo, protože nám všem chutnalo :)

Nejnovější články

Speciální daň na slazené nápoje?

Už jste slyšeli o dani na cukr, sůl či tuk? myslíte si, že by to mohl být…

Jaká je nejzdravější strava?

Není univerzální zdravá dieta! Ano jsou univerzální živiny, ale jejich…

BIO potravina roku 2024

PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců vyhlašuje soutěž Nejlepší biopotravina roku…

Další zajímavé recepty