Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Rizoto z čínským zelím
Autor: neznámý
Datum přidání 25.06.2010
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 35 min
Počet porcí: 2 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 hrníček pololoupané rýže
  • 2 hrníčky zeleninového vývaru nebo zeleninového bujónu Bio
  • 1 hrníček čínského zelí
  • 1 lžička olivového oleje
  • 1 menší cibule
  • 150 g nastrouhaný sýra (bez barviva E160b)
  • 2 lžičky kudrnaté petrželky
  • 1 lžička himalájské soli

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Do hrnce nalijeme vývar, který přivedeme k varu. Nasypeme rýži a vaříme na malém ohni.  Mezitím v hluboké nepřilnavé pánvi na kapce olivového oleje opečeme dozlatova jemně nakrájenou cibuli. Přidáme uvařenou rýži, česnek, nasekanou petrželku, osolíme a opepříme. Čínské zelí omyjeme, nakrájíme na menší kousky a přidáme do pánve s rýží. Vše opatrně  zamícháme a můžeme podávat. 

Tipy na vylepšení

Do pánve s rýží můžeme přilít trochu vína a mícháme tak dlouho dokud se víno nevstřebá do rýže.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Ceny zmrzlin opět rostou

Letošní zmrzlinová sezóna se opět prodraží, a to jak u kopečkové zmrzliny v…

Černé olivy pod drobnohledem: barva, sůl a (ne)čekané železo 

Černé olivy, oblíbená součást mnoha pokrmů, skrývají za svou barvou a chutí…

Minerální vody pod lupou: jak vybrat tu správnou a nepřestřelit s bublinkami

Minerální voda může pitný režim zpestřit, ale při nesprávném výběru i ublížit.…

Další zajímavé recepty