Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Zapečená rýže se zeleninou
Autor: neznámý
Datum přidání 01.05.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 2 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • kulatozrnná rýže Arborio asi 300g
  • 1 balení mraženého zeleného hrášku
  • 150g kvalitní libové šunky (bez dusitanu)
  • asi 1 litr mléka
  • trochu másla a trochu strouhanky na vysypání
  • špetka citronové kůry
  • sůl (pepř)
  • trošku muškátového oříšku
  • 2 vejce

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Nejdřív si uvařím rýži doměkka, jelikož je to kulatozrnná přilevám postupně mléko, eventuelně vývar vždy, dokud se nevsákne do rýže a neudělá jakoby mazlavou strukturu. Potom si šunku drobně nakrájíme a utřeme máslo se žloutky. Když se mezitiím dovaří rýže, smícháme se šunkou, hráškem nebo kukuřicí, s utřenými žloutky a mlékem, lehce promícháme a nakonec opatrně vmícháme sníh ušlehaný z bílků, osolím a opepřím podle chuti. Směsí naplníme vymazanou a vysypanou zapékací mísu či hrnec a zlehka posypu citronovou kůrou a špetkou nastrouhaného muškátového oříšku. Peču v předem vyhřáté troubě asi 30 minut (podle trouby-hlídám).


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty